Teun de Wit, Jordy van Workum en Leander van der Geest op het podium in de tweede wedstrijd. | Foto: pr./Arjen Vervoort Foto: pr./Arjen Vervoort

Leander van der Geest weer op het podium

Sport

Warmond • Leander van der Geest stond ook bij de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup op het podium. De schaatser van de Warmondse IJsclub werd derde bij de Heren Beloften.

Tijdens de wedstrijd, op zaterdag 27 oktober in Deventer, probeerde Ruud Slagter, winnaar van de eerste marathon vorige week in Amsterdam, een ronde voor het eind weg te komen. Hij werd op het laatste rechte eind voorbij gereden door Van der Geest en door Teun de Wit die tweede werd. De winst was voor Jordy van Workum, de snelste van de kopgroep. Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion & Jeans) eindigde op de zevende plaats. Hij reed de wedstrijd in dienst van de winnaar Van Workum, zijn marathon-ploeggenoot. Kees Heemskerk (WIJC) werd twintigste.

Schouten wint bij de dames

Bij de Dames Topdivisie was de winst weer voor Irene Schouten. Vorig jaar richtte zij zich op de Olympische Spelen, maar dit jaar is de marathon weer haar doel. Carien Kleibeuker, ploeggenote van Irene Schouten, hield het peloton bij elkaar en het werd een gecontroleerde wedstrijd. Van de deelnemende WIJC-ers eindigde Iris van der Stelt op de elfde plaats, Loesanne van der Geest op de twaalfde plek en Anne Leltz als 37ste.

Lees verder onder de foto.

Loesanne van der Geest (met nummer 79) in het peloton, met rechtsachter haar Iris van der Stelt. | Foto:pr./Arjen Vervoort

Junioren Marathon Cup

In den Haag werd op de Uithof de Oomssport Marathon Cup verreden en de Mass start over zestien ronden voor junioren C en junioren B. In de marathonwedstrijd over 50 ronden werd Thomas de Mooij zevende en Tom Leltz achtste.

PR voor Patricia Koot

In de Mass start voor Junioren B eindigde Rianne Koot op de vierde plaats en werd Tessa van Schie zevende. Bij de Junioren C eindigde Patricia Koot bij de dames op de tweede plaats. Ook reed Koot tijdens de langebaanwedstrijden op diezelfde Uithof twee persoonlijke records. De 500m reed zij in 42.81, de 1500m in 2.11 .61. Vorige week reed Patricia een nieuw PR op de 1000m, 1.27.22.