Afbeelding
Foto: pr.

Geeri Bakker schrijft eerste roman WIT

Algemeen

Sassenheim • Schrijfster Geeri Bakker presenteert op donderdag 22 november haar eerste roman, 'WIT'.

Voor het eerst verschijnen er in Nederland een kinderboek én een roman, zich beide afspelend in eenzelfde tijdsbestek, met dezelfde hoofdpersonen en geschreven door dezelfde auteur. Geeri Bakker werd uitgedaagd om zowel het vierde deel te schrijven uit haar kinderboekenserie: Op reis met Mette en Jort ("Mette en Jort op wintersport") als ook een roman, waarbij de moeder van het meisje Mette uit het verhaal werd weggeschreven en haar eigen avontuur beleeft. Josje, de moeder van Mette, volgt in 'WIT' haar eigen pad. Een pad waarin snelheid, spanning, ontroering en een verrassende ontknoping de lezers tot de laatste bladzijde vasthoudt. Moeder Josje wilde op zoek naar Mozart, maar wordt geconfronteerd met zichzelf en alle tinten die zich tussen de witte wereld om zich heen en de zwarte wereld van haar geadopteerde dochter Mette bevinden. Thema's zijn intens: ongewenste kinderloosheid en de dilemma's als adoptiemoeder. Een romandebuut dat je meesleept de diepte in.

Geeri Bakker (1959) begon haar carrière als verpleegkundige. In 1988 maakte zij de overstap naar het stewardessenbestaan. Naast haar part-time baan als assistant purser is zij voetreflexoloog, stressconsultant en schrijft zij non-fictieboeken, kinderboeken en columns. WIT is haar eerste roman.

Lezing over rouwverwerking

Op 22 november wordt om 20.00 uur het boek WIT gepresenteerd in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Geeri Bakker geeft dan ook een lezing over rouwverwerking met de titel 'Luctor et Emergo'. De Christelijke harmonievereniging Crescendo zorgt voor de muzikale begeleiding en speelt Mozart. De toegang bedraagt 5 euro.

Uit de krant