Kim Schuurbiers in de aanval. Zij scoorde drie keer voor Foreholte. | Foto: pr.
Kim Schuurbiers in de aanval. Zij scoorde drie keer voor Foreholte. | Foto: pr. Foto: pr.

Goed gevoel voor Foreholte ondanks nederlaag

Voorhout • Foreholte ging in de topper tegen V&L op zoek naar de vorm, en vond die een klein beetje terug. De handbalsters zijn ondanks de nederlaag toch tevreden.

V&L is de verrassing van vorige seizoen, toen de Zuid-Limburgse ploeg als derde eindigde in de competitie. Op de eerste tien minuten na, was het voor de Voorhoutse ploeg wel een wedstrijd waarin gestreden werd voor elk punt. Via 3-8 achterstand na 10 minuten, werd een tandje bijgeschakeld en met drie scores op rij wordt het weer een echte wedstrijd. Toch is de ontbrekende vorm een reden waarom Foreholte niet helemaal bij kan komen. Over de hele wedstrijd wordt minimaal acht keer paal of lat geraakt. V&L is bij die missers goed in staat om net dan toe te slaan waardoor een 11-18 ruststand op het bord staat.

Vechten

De tweede helft begint met twee scores voor de gasten, maar vanaf dat moment begint Foreholte goed samen te werken en te vechten voor elke bal. Met beleving en spelplezier wordt teruggekomen tot 19-23 en met dan nog 10 minuten te spelen wordt het een echte wedstrijd. Toch worden dan weer een paar ballen onnodig gemist, waardoor het gat niet meer kleiner wordt. Ondanks de 24-28 nederlaag wordt met met een goed gevoel teruggekeken op de wedstrijd.

Scores: Naomi Hoogervorst 5, Melanie Zwaan 2, Lot van Kampen 4, Kim Schuurbiers 3, Chantal Slegtenhorst 4, Britt van Leijden 1, Nikki van der Post 1, Shantella Smid 3