| Foto: archief
| Foto: archief Foto: pr.

Dames VCS door in beker, heren niet

Sport

Sassenheim • De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim hebben een volle week gehad. Naast de reguliere competitie draaien beide teams dit seizoen weer mee in de bekercompetitie. Er stonden dus voor dames 1 en heren 1 afgelopen  week twee wedstrijden op het programma.

Voor de dames stond donderdag 1 november de eerste bekerwedstrijd uit gepland tegen SKC, maar werd wegens gebrek aan zaalruimte toch in De Wasbeek gespeeld. Het was voor VCS bij vlagen lastig om het eigen spelniveau te behouden en niet teveel te vertragen, maar ze gaan met 3-1 winst wel door naar de volgende ronde. Meteen op zaterdag 3 november weer speelden de dames een uitwedstrijd tegen Gemini-Kangeroes dames 1. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden tussen de nummers 1 en 2 in de poule op dit moment. De Vliethorstzaal in Voorschoten is altijd even wennen vanwege de houten vloeren en beperkte ruimte achter de achterlijn, waardoor een aantal speelsters niet ongehinderd hun eigen manier van serveren kunnen toepassen. Kort samengevat werd het publiek getrakteerd op een spannende wedstrijd met mooi volleybalspel. De inzet en spelbeleving was groot, maar helaas resulteren de spannende sets uiteindelijk in een 3-1 winst voor Gemini-Kangaroes (25-23, 25-23, 25-17, 20-25).

Minder fortuinlijk

Heren 1 was minder fortuinlijk. In de beker werd maandag met 0-3 verloren bij Leython, de koploper uit de derde divisie. Alleen in de tweede set kon VCS in de buurt blijven. Vrijdag speelde het team tegen de studenten van SKC. Na een verloren eerste set trok VCS de stand naar 1-1. Daarna was het spannend, maar VCS kon op de beslissende momenten niet toeslaan. De wedstrijd ging met 1-3 verloren en heren 1 neemt nu de tiende plek in de competitie in.

Uit de krant