Leander van der Geest is in vorm en verovert opnieuw een podiumplaats.
Leander van der Geest is in vorm en verovert opnieuw een podiumplaats. Foto: pr./Arjen Vervoort

Warmonds succes bij Marathon Cup

Sport

Warmond • Het zijn gouden weken voor schaatser Leander van der Geest. Ook tijdens de vierde wedstrijd in de Marathon Cup in Thialf, stond hij op het podium. Iris van der Stelt eindigde als derde bij de Dames Topdivisie.

Van der Geest werd tweede in Friesland. In een kopgroep van zeven mannen was de overwinning voor Ronald Haasjes. Deze rijder van Team ZiuZ versloeg in de eindsprint Van der Geest en Remon Vos, die derde werd.

Leander van der Geest blijft eerste in het tussenklassement en start op zaterdag 17 november, op de ijsbaan van Haarlem in het oranje leiderspak. Kees Heemskerk (WIJC en Groenhartsport) viel met zijn 21e plaats net buiten de punten. Yves Vergeer (WIJC en Okay fashion & jeans) eindigde op de 26e plaats.

Dames

Bij de Dames Topdivisie zegevierde Irene Schouten (Royal A-ware) voor de derde keer dit seizoen. Zij was een keer afwezig omdat zij meedeed met de kwalificatiewedstrijden langebaan. In de sprint van een kopgroep van zeventien vrouwen was Schouten net iets sneller dan Imke Vormeer (Team Palet Vastgoedonderhoud) en Iris van der Stelt (WIJC en Team mkbasics.nl). Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) finishte als 19e, Anne Leltz (WIJC en A6, groot in auto's) werd 33e.

Winst voor Niels Boele

Ook regionaal werden er marathonwedstrijden gereden. Het 6-banentoernooi is op 21 oktober in Utrecht van start gegaan en de tweede wedstrijd op zaterdag 10 november werd in Den Haag verreden. Winst was er na 50 ronden bij de C divisie voor Niels Boele (WIJC). Tom Leltz (WIJC) werd 21e en Sjors Handgraaf (WIJC) 27e.

Bij de dames eindigde Socha Zuiderduin op de 23e plaats in de wedstrijd over 35 ronden.

Tour du Faso

Sjors Handgraaf is net terug uit Burkina Faso waar in de zilveren medaille won in de Tour du Faso. Na ruim 1.100 kiloemeter in negen dagen had hij slechts 13 seconden achterstand op de nummer één, Mathias Sorgho. Het fietsteam van Sjors Handgraaf, Global Cycling Team, stond in het eindklassement derde.

Uit de krant