Lekker lezen, tips van de bieb! | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Annemieke Hermsen. | Foto: pr./Marjan Oesterholt
Annemieke Hermsen. | Foto: pr./Marjan Oesterholt (Foto: Marjan Oesterholt)
Regio

Lekker lezen, tips van de bieb!

Bieb • De Kinderboekenweek is voorbij, maar gelukkig kun je ook daarna lekker blijven lezen. Daarom deze week de boekentips met mooie kinderboeken voor verschillende leeftijden. Annemieke Hermsen, manager frontoffice bij de Bibliotheek Bollenstreek, geeft verschillende kinderboekentips.

Rachel Bright: De leeuw in de muis

Schitterend prentenboek over gevoelens en beeldvorming. De muis en de leeuw worden tegenover elkaar geplaatst in een verhaal waarin de één zich klein, bedeesd en onopvallend voelt en de ander door alle dieren wordt geacht en bewonderd. Muis denkt dat het zal helpen als hij ook leert brullen en grommen en besluit om zich groter te schreeuwen. Een heerlijk prentenboek met een grote pedagogische waarde, voor thuis, school of kinderopvang voor kinderen vanaf circa 5 jaar.

Janneke Schotveld: Superjuffie!

Als er een dier in nood is, verandert juf Josje in Superjuffie. Haar leerlingen houden het geheim. Maar dan gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin. Zal Superjuffie ook hier redding brengen? Spannend verhaal vol fantasierijke wendingen en hilarische momenten. Pluim van de Kinderjury 2012. Voor kinderen vanaf 8 jaar, voorlezen vanaf 7 jaar.

Evelien de Vlieger: Gibbe en de maandagman

Op een maandagmorgen wordt Gibbe niet wakker in zijn eigen bed, maar in het Vondelingenpark. Het wordt een bijzonder vreemde dag, vol bizarre avonturen. Gibbe maakt kennis met de mysterieuze, eenarmige Maandagman, zijn vader belegert de school, zijn chaotische moeder vergeet van alles en Gibbes hahahondje komt terecht in het riool. Lukt het Gibbe om de weg naar huis te vinden en zal alles weer normaal worden? Een leuk, raar, eigenwijs verhaal. Ook aantrekkelijk voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf circa 9 jaar.

Extra tip: Bibliothecaris Brigitte Kerkhoven

Enne Koens: Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Vincent wordt op school door een groep jongens gepest. Hij heeft echter een survivalhandboek gelezen en is daardoor in zijn fantasie een held. Maar over een week is er het schoolkamp en dan gaat het mis. Vincent vlucht en probeert onder te duiken in het bos. Al snel wordt een zoektocht gestart. Een bijzonder geslaagd boek, prachtig geïllustreerd en heel mooi vormgegeven. Vanaf ca. 9 jaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>