Afbeelding
Foto: pr.

Sint per boot en en met bolide naar Teylingen

Algemeen

Voorhout • Sinterklaas wordt op zaterdag 17 november op grootse wijze onthaald in Sassen en Voorhout.

In Voorhout staan 12.00 tot 13.30 uur staan op twintig plaatsen bij verschillende winkels aan de Jacoba van Beierenhof en de Herenstraat de Pieten al klaar. Kinderen kunnen aan allerlei spelletjes meedoen. Van strooizakken vangen tot aan pepernoten sjoelen en van cadeautjes stapelen tot aan het draaien aan het reuzenrad van Sinterklaas. Tussendoor worden de kinderen en hun begeleiders getrakteerd op lekkers.

Vanaf 13.45 uur begeeft de Pietenband zich richting de vernieuwde Nagelbrug. Rond 14.15 uur komt de Sint daar per speciale boot aan, waarna hij in zijn rode Sintmobiel richting het Kerkplein rijdt. Op het Kerkplein heet burgemeester Breuer Sinterklaas officieel welkom en kunnen de kinderen met Sinterklaas en de rode sportwagenpiet op de foto. Net als vorig jaar neemt Sinterklaas ook zijn drie glutenvrije Pieten en de Pietenband mee.

Oosthoutplein

Op zaterdag 24 november stuurt Sinterklaas ook enkele Pieten naar het Oosthoutplein in Voorhout een kunnen de kinderen tussen 11.00 en 16.00 uur meedoen aan spelletjes en krijgen ze een traktatie.

Sassenheim

De Goedheiligman vertrekt dit jaar iets eerder uit Spanje om op tijd in Sassenheim te kunnen zijn. Burgemeester Carla Breuer ontvangt hem op zaterdag 17 november om 13.30 uur. De Pietenband zorgt voor de muziek. Om 13.20 uur geven de dansers van Total Move al een optreden. Na het welkomstwoord en -lied gaat Sint op zijn schimmel naar het centrum. In Park Rusthoff ligt de rode loper al uit. Daar kunnen alle kinderen Sinterklaas begroeten. Ook dit jaar lopen er glutenvrije Pieten mee. Zij zijn te herkennen aan de groene tasjes met daarop de tekst 'I love Glutenfree'.

Warmond 

In Warmond is de intocht een week later. Op zaterdag 24 november arriveert Sint rond 13.00 uur in Park Groot Leerust.

Uit de krant