Cabaretière Daniëlle Schel treedt op de boerderij van het echtpaar Juffermans. | Foto: pr.
Cabaretière Daniëlle Schel treedt op de boerderij van het echtpaar Juffermans. | Foto: pr. Foto: pr.

Kunstweek Warmond sluit af met minitheater in huiskamers

Cultuur

Warmond • Met een brede lach op het gezicht verlaat een groepje mensen de boerderij van het echtpaar Juffermans. "Ik heb een moodswing!", zingen twee dames uitbundig. Ze hebben zojuist één van de drie voorstellingen bijgewoond van het kKik-festival: het slotstuk van de Kunstweek Warmond.

De naam kKik-festival is een afkorting voor kleinkunst in de kamer. Voor het evenement zijn op zondagmiddag 11 november drie Warmondse huiskamers omgebouwd tot minitheater. De in totaal negentig bezoekers zijn in drie groepen verdeeld, die elk een andere route volgen. Aan het eind van de middag heeft iedereen alle voorstellingen gezien.

Hilariteit

In de sfeervolle woonboerderij van Juffermans zien en horen ze cabaretière Daniëlle Schel, die in 2017 de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival binnensleepte. Het is duidelijk waarom: haar verhalen en aanstekelijke liedjes zorgen hoorbaar voor herkenning en hilariteit bij het Warmondse publiek.

Illusie

Illusionist Pepijn Meeuws vertoont zijn kunsten in de huiskamer van de familie Van Konijnenburg. In het dagelijks leven is hij professioneel cellist en dat instrument speelt ook een rol in zijn act. Deze middag gaat het echter vooral om zijn goochelkunsten. Hij waarschuwt steeds dat het maar een hobby is, maar ondertussen doet hij de bezoekers versteld staan met onnavolgbare trucs.

Gitaarduo

Het echtpaar Keijzer huisvest het in de regio bekende gitaarduo Paul&Paul, dat bestaat uit Paul van Grieken (Warmond) en Paul Mens (Voorhout). In een intieme sfeer brengen ze klassiekers als Perfect Day (Lou Reed) en Crazy (Seal), waarbij ze zichzelf op gitaar begeleiden.

Enthousiaste reacties

Tussen de bedrijven door wippen de festivalgangers aan in de lokale kroegen, die hebben gezorgd voor een extraatje. Het Wapen van Warmond biedt bitterballen en kaassoufflés aan, in La Croûte profiteren bezoekers mee van de wijnproeverij door Wijnen van Marc en in De Oude School krijgen ze na afloop pompoensoep met een broodje.

Het uitverkochte kKik-festival vormde een mooie afsluiting van een succesvolle Kunstweek. Veel activiteiten, zoals de opening, het concert van het Monward Consort en het Literair Café met schrijver Murat Isik, waren drukbezocht en mochten op enthousiaste reacties van de bezoekers rekenen.

Uit de krant