Vrijwilligerswerk, waarom zou je dat doen? | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Vrijwilligers maken het verschil. | Foto: Verenigingen.nl
Vrijwilligers maken het verschil. | Foto: Verenigingen.nl (Foto: Cor de Mooy)
Teylingen

Vrijwilligerswerk, waarom zou je dat doen?

Teylingen • Vrijwilligerswerk, de één besteedt een uurtje in de week, de ander is dagen bezig voor een organisatie. Beide zijn even belangrijk en onmisbaar voor de samenleving. Op donderdag 15 november houdt Welzijn Teylingen een inloopspreekuur over vrijwilligerswerk in de bibliotheek (Kerklaan 42) in Sassenheim.

Hoe kom je ertoe om vrijwilligerswerk te gaan doen? Bij veel mensen zal het toevallig zijn. Een kind zit op een sportclub en als ouder draai je mee in de kantine. Je gaat met je kleinkind naar de kinderboerderij of de buurtspeeltuin, en voor je het weet is er daar een klus te klaren, en doe je mee.

Veel mensen worden ook aangesproken om mee te denken in een bestuur en in de kerk zal iedere kerkganger wel eens helpen met koffie schenken of meedenken in een commissie.

Meer dan 200 organisaties

Vrijwilligerswerk kan verrijkend zijn, voldoening geven en staat goed op je CV. Bovendien komt vrijwilligerswerk ten goede aan de eigen woonomgeving. In Teylingen zijn meer dan 200 organisaties die met vrijwilligers werken. De keus is overweldigend en zeer uiteenlopend.

Vacatures

Welzijn Teylingen heeft en beheert een vacaturebank waar organisatie die op zoek zijn naar vrijwilligers vermeld staan, maar ook vrijwilligers op zoek naar vrijwilligerswerk kunnen hier een profiel aanmaken. Meer weten over de vacaturebank, de vele leuke vacatures of vrijwilligerswerk algemeen? Kom dan naar het inlooppreekuur op donderdag 15 november van 18.30 tot 19.30 uur in de bibliotheek in Sassenheim.

Voor alle informatie, kijk op www.welzijnteylingen bij 'vrijwilligers vacatures'. Vragen mailen kan naar m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>