Afbeelding
Foto: pr.

Actiedag voor Ronald McDonals Kinderfonds

Algemeen

Sassenheim • Op McHappy Day -woensdag 21 november- bedanken alle 245 restaurants van McDonald's in Nederland hun gasten voor hun bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds via de aankoop van een Happy Meal. Ook het restaurant in Sassenheim zet het fonds in het zonnetje.

Het Happy Meal, symbool van de samenwerking tussen McDonald's en het Ronald McDonald Kinderfonds, wordt op McHappy Day geserveerd in een speciale Happy Meal box, ontworpen door kinderen van wie het gezin zelf gebruik heeft gemaakt van een van de Ronald McDonald Huizen.

Ook gaat van iedere bestelling een donatie naar het Ronald McDonald Kinderfonds en ontvangen gasten een speciale Happy Meal Box.

Activiteiten

Dit jaar vinden in de verschillende restaurants van McDonald's diverse activiteiten plaats. McDonald's restaurant Sassenheim organiseert op McHappy Day diverse speciale activiteiten: een knutselhoek en DJ Brooklyn helpt mee in het restaurant van 14:00 uur tot 16:00 uur en deelt handtekeningen uit.

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In twaalf Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in veertien Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Uit de krant