Afbeelding

Zwetsloot schiet Teylingen in blessuretijd langs ONA

Sport

Sassenheim • In een enorm spannende wedstrijd heeft Teylingen de drie punten meegenomen uit Gouda. Op bezoek bij ONA werd er in blessuretijd verdiend gewonnen met 1-2.

De wedstrijd begon afwachtend aan twee kanten, zonder noemenswaardige kansen. In het tweede gedeelte van de eerste helft kreeg Teylingen knap de overhand, om die vervolgens nooit meer uit handen te geven. Twee kansen voor Lasse van Wijk en één voor Collin Dofferhoff waren niet aan hen besteed, waar ONA amper gevaarlijk was geweest.

Effectief

Teylingen, wederom met Sam Witkamp hangend vanaf rechts, had de controle en de organisatie stond goed. Aan de bal was het moeilijk voetballen op het matige natuurgras. Ook na de rust had Teylingen de overhand met wederom Van Wijk met een kopbal die van de lijn werd gehaald. Een kleine twintig minuten voor tijd een counter van ONA die effectief werd afgerond, waardoor Teylingen nog meer op de aanval moest gaan spelen. Dat lukte vrij snel, want het was Jaap Zwetsloot die middels Mark van der Vlugt en Dofferhoff in stelling werd gebracht. Met een ziedend hard schot maakte hij de 1-1. Ook hierna speelden de Sassenheimers voor de winst en in de extra tijd werd dit, terecht, beloond met een goal van wederom Zwetsloot. Hij omspeelde de keeper en schoot vervolgens voor leeg doel raak.

Vol op de pantoffel

Goudhaantje Zwetsloot was in de wolken na afloop: "Het is lekker dat je wint, ondanks dat je zo laat in de wedstrijd onverdiend op een 1-0 achterstand komt. In vergelijking met eerdere seizoenen komen we nu op voorsprong in de laatste minuten, in plaats van achter. Je zag ook vandaag dat wij als team wat fitter waren in de eindfase van de wedstrijd. Wat betreft m'n goals vond ik die eerste ongelofelijk lekker. Ik raakte hem vol op de pantoffel en hij verdween hard in de bovenhoek en de winnende goal omspeelde ik goed de keeper en kon zo makkelijk binnen schieten".

Stijging

Zwetsloot heeft nu tien goals gemaakt in acht competitiewedstrijden. Door deze overwinning zijn de Sassenheimers gestegen naar de achtste plaats met uitzicht richting plek drie. Op zondag 25 november speelt Teylingen wederom een uitwedstrijd, tegen RVC'33, de nummer elf van de ranglijst.

72. 1-0, Kamal el Mariami, 78. 1-1, Jaap Zwetsloot, 90+2. 1-2, Jaap Zwetsloot

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Vooijs, van den Nouland, Heemskerk; Rodenburg (76. Prange), van der Vlugt, van Wijk (83. Dolieslager); Witkamp (60. Langeveld), Zwetsloot en de Ridder.