Wethouder Arno van Kempen lanceert in het voorjaar van 2017 de website Wijzelf Bollenstreek. | Tekst en foto: Piet van Kampen
Wethouder Arno van Kempen lanceert in het voorjaar van 2017 de website Wijzelf Bollenstreek. | Tekst en foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Platform Wijzelf Bollenstreek heft zichzelf op

Zorg & Welzijn

Regio • Na bijna drie jaar heeft het bestuur van Wijzelf Bollenstreek besloten de zorgcoöperatie, waarbij mensen die zorg en hulp nodig hebben via een digitaal platform die diensten bij aanbieders kunnen opvragen, op te heffen.

Begin september werd duidelijk dat de landelijke organisatie achter het concept van Wijzelf heeft moeten besluiten te stoppen met de website, het digitale platform van Wijzelf. Deze website is het hart van de organisatie, en zonder kunnen vragers en aanbieders binnen Wijzelf Bollenstreek niet met elkaar kunnen communiceren. Ook is gebleken dat de maatschappelijke participatie in de Bollenstreek groot is en de gevestigde zorgorganisaties met hun zorg en hulpactiviteiten een groot bereik hebben.

De website van Wijzelf ging in maart 2017 de lucht in, nadat het idee begin 2016 vorm kreeg.

Stopt per 31 december

In het verlengde van die beslissing heeft het bestuur in vergadering bijeen en in overleg met de huidige leden besloten ook te stoppen met Wijzelf Bollenstreek. Dat betekent dat de website uit de lucht gaat, het bestuur de opheffing van de coöperatie afhandelt en de zorgcoöperatie Wijzelf Bollenstreek per 31 december 2018 stopt. De huidige leden en aanbieders van zorg en hulp zijn persoonlijk of per brief geïnformeerd.

Uit de krant