Afbeelding
Foto: pixabay

Voorkom financieel misbruik van ouderen

Zorg & Welzijn

Warmond • KBO Warmond organiseert op dinsdag 27 november om 14.30 uur een bijeenkomst om het financieel misbruik van senioren tegen te gaan. Notaris Heemskerk geeft in het Trefpunt (Herenweg 80) een presentatie met als titel 'Als ik het niet meer kan'.

Tijdens de bijeenkomst is aandacht voor het ongepast gebruik maken van de bezittingen van een ander. Het begint vaak klein en lijkt onschuldig: Het doen van boodschappen en dan meteen je eigen boodschap met de pinpas van de ander afrekenen. Financiële uitbuiting en ongewenste bemoeienis met geldzaken komt steeds vaker voor. Andere voorbeelden zijn diefstal van geld of sieraden, pinpasfraude en misbruik van machtigingen.

Naast notaris Heemskerk zijn ook Rabobank Bollenstreek en Bewindvoering Zorg aanwezig.

Lokale Alliantie Teylingen

De bijeenkomst is onderdeel van de Lokale Alliantie Teylingen tegen financieel misbruik van senioren. De toenemende kwetsbaarheid van deze groep is aanleiding geweest tot het vormen van een lokale alliantie met een groot aantal hulpverleners. Het doel van de alliantie is het geven van voorlichting over het voorkomen van financieel misbruik. Eerder was al een presentatie in Sassenheim. De bijeenkomst in Voorhout staat gepland voor 23 april 2019 in De Verdieping.

Uit de krant