Melanie Zwaan is met zeven doelpunten topscoorder bij Foreholte. | Foto: pr.
Melanie Zwaan is met zeven doelpunten topscoorder bij Foreholte. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte tankt zelfvertrouwen in wedstrijd tegen nummer drie Venlo

Voorhout • De eerste wedstrijd van de tweede helft van de handbalcompetitie was er voor Foreholte een tegen de nummer drie, Handbal Venlo.

De Voorhoutse selectie speelde vorige week een goede tweede helft tegen Dalfsen en het was zaak deze week de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven spelen. De start was in elk geval goed. Foreholte komt via Merel van Drueten, Melanie Zwaan en twee keer Shantella Smid op 4-4. De wedstrijd blijft gelijk opgaan en na 10-10 slaat Foreholte een klein gaatje: 12-10. Toch komt er dan een iets mindere fase, waardoor Venlo uiteindelijk met 14-17 de rust in gaat.

Concentratie

Tweede helft loopt de aanval niet direct lekker, waardoor het verschil oploopt met zes naar 15-21. Foreholte weet echter de concentratie terug te pakken en brengt met hard werken het verschil terug: 23-26. De wedstrijd blijft een klein verschil houden en een aantal slordigheidjes zorgen ervoor dat de Voorhoutsen net niet voor een stunt kunnen zorgen. De eindstand is uiteindelijk 27-31.

Doelpunten: Melanie Zwaan 7, Chantal Slegtenhorst 6, Shantella Smid 4, Naomi Hoogervorst 2, Kim Schuurbiers 2, Merel van Drueten 2, Britt van Leijden 2, Lot van Kampen 1, Saskia Kolster 1