Nic van Tilborg (l.) en Siebe Stellingwerff Beintema overhandigen het boekje aan wethouder Arno van Kempen. | Foto: Piet van Kampen
Nic van Tilborg (l.) en Siebe Stellingwerff Beintema overhandigen het boekje aan wethouder Arno van Kempen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Metamorfose Nagelbrug vastgelegd in nieuw boek

Algemeen

Voorhout • Het verkeersprobleem van voorheen bij de Nagelbrug is opgelost. Een praktische turborotonde met aparte banen voor fiets- en voetgangers moet zorgen voor een snelle verkeersdoorstroming. Fraaie kunstwerken sieren de rotonde en de tunnel. Voor Rotary Club Voorhout voldoende aanleiding om het project in het boekje 'Kunst op de rotonde Nagelbrug' te vereeuwigen.

Door Piet van Kampen

Wethouder Arno van Kempen kreeg op vrijdag 23 november het eerste exemplaar overhandigd van Nic van Tilborg en Siebe Stellingwerff Beintema, beiden lid van de Rotary Club. De bewindsman toonde zich zeer vereerd. Nadat hij het vluchtig had doorgebladerd kon de wethouder niets anders concluderen dat het 'heel erg mooi was'. "Het gaat ergens over. Ze hebben het altijd over de Nagelbrug en deze is nu voorzien van een mooi kunstwerk en de onderdoorgang van fraaie beschilderingen. De gemeente heeft heel graag mee gewerkt aan dit project. Het wordt gewaardeerd en voor dit soort dingen gaan wij graag op zoek naar geld om onze medewerking te verlenen, omdat wij het erg belangrijk vinden. De Rotary Club is heel goed bezig."

Verleden

Stellingwerff Beintema: "Wij voelden ons erg betrokken bij het project. In het boekje is ook het verhaal van het verleden beschreven. Er wordt over de Historische Kring Voorhout veel over het verleden opgetekend, maar wij wilden dit ook vastleggen voor het nageslacht. Wij zijn de gemeente dankbaar voor de prettige samenwerking in dit traject".

Oostdam en De Bonte Koe

In het naslagwerk zijn pentekeningen van markante panden uit de directe omgeving van de Nagelbrug terug te vinden, zoals de oude boerderij van Oostdam, café De Bonte Koe en de BNS. Gebouwen die ten prooi vielen aan de slopershamer. De metamorfose rondom de Nagelbrug wordt in de verschillende fases in woord en beeld gebracht. Stellingwerff Beintema schreef de tekst en diverse fotografen leverden hun bijdrage.

Het boekje is alleen verkrijgbaar door een aanvraag te sturen naar siebe@stellingwerff.nl.

Uit de krant