Penningmeester Atie Paardekooper maakt Klaproos-voorzitter André Zegers en blij met de cheque. | Foto: pr.
Penningmeester Atie Paardekooper maakt Klaproos-voorzitter André Zegers en blij met de cheque. | Foto: pr. Foto: pr.

Kringloop Herenstraat 63 deelt donaties uit

Algemeen

Voorhout • Een achttal goede doelen uit Teylingen ontving vorige maand een donatie van de Kringloop Herenstraat 63. De donaties bestonden uit verschillende zaken; van een geldbedrag en knutselmateriaal tot een elektrische fiets. De uitreiking vond plaats in de kringloopwinkel.

Goede doelen uit Teylingen dienden een aanvraag in bij de Kringloop Herenstraat 63. De kringloopwinkel stelt een groot deel van de verkoopopbrengst ter beschikking voor goede doelen uit de gemeente.

Uitreiking

Afgelopen jaar zijn de donaties geschonken aan de kinderboerderijen De Klaprooshof uit Voorhout, De Kloosterhof uit Warmond en 't Schaapsherdertje uit Noordwijk. Zij ontvingen materiaal voor het maken van dierenverblijven.

Woongroep 's Heerenloo ontving tuinschommelbanken en Fietsmaatjes Teylingen was heel blij met een duo-fiets met trapondersteuning. Doe-het-zelf-club Jeroen Marente kon steigerhout en knutselmateriaal voor de bewoners aanschaffen. JA Sport zocht bedrukte sportkleding en de EHBO-vereniging Voorhout kon hesjes, beachflags en cursusmateriaal gebruiken. Kunst voor Kids in het Overbosch ontving een cheque van 420 euro.

Verrast

Atie Paardekooper, penningmeester van de kringloopwinkel, overhandigde de donaties aan alle afgevaardigden. "Er zijn een heel aantal aanvragen ingediend, waarvan we de meesten hebben kunnen honoreren. De ontvangers zijn vaak aangenaam verrast en uiteraard super blij. En dat geeft ons weer een goed gevoel. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor."

De kringloopwinkel wordt gerund door vrijwilligers en is van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De vrijwilligers zetten zich zes dagen per week in om de winkel er goed uit te laten zien. Ze zijn erg verheugd dat, dankzij de vele verkopen, zo'n groot aantal goede doelen gesteund kan worden.

Donatie aanvragen

Ook een aanvraag doen voor een vereniging of stichting? Dat kan door een uitsluitend schriftelijk verzoek in te leveren in de winkel in Voorhout. In dit verzoek kunnen aanvragers aangeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet contactgegevens te vermelden.

Uit de krant