Yvonne van der Hulst neemt de prijs in ontvangst uit handen van voorzitter Bernard Wientjes. | Foto: pr.
Yvonne van der Hulst neemt de prijs in ontvangst uit handen van voorzitter Bernard Wientjes. | Foto: pr. Foto: pr.

Innovatie en duurzaamheidsprijs voor Plus-op-de-Meter woningen in Hooghkamer

Zakelijk

Voorhout • Van der Hulst Bouwbedrijf is de winnaar van de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2018. Het Voorlichtingsburo Wonen reikt de prijs jaarlijks uit aan bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid. Tijdens de prijsuitreiking op donderdag 22 november prees de jury het innovatieve project in Voorhout waarbij Van der Hulst als eerste aannemer in Nederland 33 Plus-op-de-Meter woningen realiseert.

Directeur Yvonne van der Hulst ontving de prijs uit handen van Bernard Wientjes, voorzitter van de Taskforce Bouwagenda. "Na het bouwen van de Nul-op-de-Meter woningen vonden we dat er nog wel een tandje bij kon en introduceerden we de Plus-op-de-Meter woningen. Momenteel realiseren we 33 POM (Plus-op-de-Meter) woningen in de nieuwe wijk Hooghkamer. De woningen bevatten geïntegreerde innovatieve technieken, zijn voorzien van een thuisaccu en onderling verbonden in een smart grid. Hiermee bouwen we huizen waarmee we vandaag voldoen aan de energiedoelstelling van 2030. We trekken lering uit elk project en kijken steeds hoe we het beter kunnen doen. Op deze manier willen wij bijdragen aan de energietransitie en het klimaatakkoord van Parijs", aldus Van der Hulst.

Awards

De prijs werd overhandigd tijdens het 'Congres Bouwen & Wonen in een veranderende wereld'. Het Voorlichtingsburo Wonen reikt de prijs uit aan bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid. Sinds 2016 wordt jaarlijks een tweetal gelijkwaardige edities van deze prijs toegekend. Van der Hulst won in de categorie Bouwen. Met de Fjord X Joulia viel Duscholux in de prijzen in de categorie Producten. Hugo van Osch van Arte mocht dit jaar de eerste Koploper Award in ontvangst nemen.

Uit de krant