De fa. Punt plant de bollen in 't Overbosch. | Foto: pr.
De fa. Punt plant de bollen in 't Overbosch. | Foto: pr. Foto: pr.

Overbosch krijgt duizenden stinsenbollen van provincie Zuid-Holland

Algemeen

Voorhout • Het Overbosch is verrijkt met maar liefst 15.000 stinsenbollen en stinsenplanten. Hiermee komt de Provincie Zuid-Holland een van de gemaakte afspraken na.

De onderhandelingen tussen de Provincie Zuid-Holland en de Stichting Vrienden van het Overbosch over de compensatie voor de komst van de turborotonde duurden ruim anderhalf jaar. Maar langzamerhand worden de resultaten zichtbaar in en bij het historische Overbosch. Eerder verscheen al 1600 m2 aan nieuwe bosnatuur bij de nieuw aan te leggen Noordelijke Randweg; het Klein Overbosch. Ook het prachtige nieuwe natuurlijke wilgentenenhek rondom het Overbosch is betaald door de provincie.

Fleurig

Vorige week is een nieuwe compensatieafspraak uitgevoerd: in het Overbosch zijn niet minder dan 15.000(!) stinsenbollen en stinsenplanten in de grond gestopt. Professionele tuinders hebben de juiste plaatsen uitgezocht en hierdoor wordt het Overbosch in het komende voorjaar fleurig als nooit tevoren. Door de jaren heen verspreiden stinsenbollen zich, dus de kleurenpracht zal ook in de toekomst het Overbosch verrijken.

Bij- en vlindervriendelijk bloemenveld

Ook het komende jaar krijgt het Overbosch nog nieuwe aanvullingen. Zo wordt het huidige weideveld omgetoverd tot een bij- en vlindervriendelijk bloemenveld.

Uit de krant