foto

TOP wint eenvoudig van promovendus Deetos

Sassenheim • In de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde DeetosSnel uit Dordrecht had TOP weinig moeite om te winnen.

Tegenstander DeetosSnel had het vorige week LDODK heel verrassend moeilijk gemaakt en nipt verloren net 24-23. TOP was dus gewaarschuwd voor het gepromoveerde DeetosSnel dat met alle inzet en middelen de wedstrijden ingaat. Ook deze wedstrijd werden vooral de fysieke duels niet geschuwd en de uitstekend leidende scheidsrechter moest de spelers af en toe toespreken. Het was TOP dat hier het minste moeite mee had en rustig bleef spelen en de kansen zoeken.

Alle spelers scoren

DeetosSnel kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna nam TOP het initiatief in de wedstrijd. Vanaf 2-2 werd de voorsprong langzaam uitgebreid door veel TOP damesgoals. Halverwege de eerste helft schommelde de voorsprong steeds tussen de vijf en zes doelpunten. Aanvoerder Mick Snel was weer prima op schot en met nog twee seconden op de schotklok schoot hij TOP naar een 13-19 ruststand. Toen stonden alle spelers al op het scoreformulier.

Dames maken verschil

TOP speelde gemakkelijker en maakte minder fouten. Het grote verschil zat hem echter, net als vorige week tegen DVO, in het scorend vermogen bij de dames. Bij DeetosSnel kwam de topaanvalster tot geen enkele goal door uitstekend verdedigend werk van Celeste Split en daarnaast vielen er maar drie damesgoals te noteren. Daar stonden maar liefst veertien damesgoals van TOP tegenover, waarbij het percentage van 67 procent voor vier doelpunten van Sanne Jousma extra opviel.

Slordig

Het sierde DeetosSnel dat zij geen moment de wedstrijd lieten gaan, ieder duel werd aangegaan en er werden mooie en lange aanvallen gespeeld. De afronding en regelmatig de passing waren het grootste manco. Het benutten van de strafworpen die TOP soms te gemakkelijk tegen kreeg, deed DeetosSnel wel foutloos. TOP kon het zich veroorloven in fases slordig te spelen en een periode niet te scoren. Bij 17-20 leek het even of DeetosSnel zou aanhaken, maar de tweede goal van Paul Anholts maakte daaraan een einde. Jet Hendriks kreeg vervolgens teveel ruimte en kon heerlijk op twee benen in twee achtereenvolgende aanvallen raak schieten.

Groot gat

Er waren toen nog twaalf minuten te spelen. De time-out voor TOP volgde op een doelpuntloze periode bij 18-23. Nick Pikaar was gelijk hierna trefzeker. Met de vierde goal van Barbara Brouwer, een prachtige goal van Mick Snel (zijn zevende) op aangeven van Frank Mostard en eveneens de vierde treffer van Sanne Jousma was de voorsprong met acht doelpunten (20-28) het grootst. De wedstrijd was hiermee definitief gespeeld, maar DeetosSnel benutte de laatste minuten van de wedstrijd nog uitstekend door vier keer te scoren. Zo kwam de eindstand van 24-28 op het scorebord. Een gemakkelijke overwinning voor TOP, dat mee blijft doen in de top van de Korfbal League.