Job, Thymen, Sam, coach Steven, Mats, Floris, keeper Tijs en Chrisayro Mendoza zijn kampioen. | Foto: pr.
Job, Thymen, Sam, coach Steven, Mats, Floris, keeper Tijs en Chrisayro Mendoza zijn kampioen. | Foto: pr. Foto: pr.

Ter Leede JO10 prolongeert titel in de Hoofdklasse

Sport

Sassenheim n Ter Leede is zaterdag 1 december voor de tweede keer kampioen geworden van de Hoofdklasse JO10 door een 7-1 overwinning op UVS.

Vorig jaar promoveerde de ploeg van trainer Steven van Hartevelt nog naar deze koningsklasse van jeugd onder 10. Prompt schreven ze de voorjaarscompetitie op hun naam. In de najaarscompetitie dit jaar speelt niet alleen Voorschoten'97, maar ook enkele grootmachten uit de Bollenstreek op dit hoge niveau. Alleen op de Middelmoors op bezoek bij Rijnsburgse Boys verspilde Ter Leede punten. De andere ontmoetingen werden allemaal gewonnen. Na 114 doelpunten kon het team zich opmaken voor de kampioenswedstrijd.

Kampioenswedstrijd

In het eerste kwart van de kampioenswedstrijd was de spanning om te snijden. Degradatiekandidaat UVS wilde duidelijk niet meewerken aan het Sassemse feestje. Na tien minuten opende spits Job de score en kwam de voetbalmachine van Ter Leede pas goed op stoom. UVS werd op sommige momenten overklast en moest zeven doelpunten incasseren. Ter Leede kroonde zich net als vorig seizoen tot kampioen van de hoofdklasse.

Na het laatste fluitsignaal was coach Steven zichtbaar geëmotioneerd. In de winterstop zal hij namelijk afreizen naar down under. Hij vervolgt zijn trainers avontuur bij de Socceroos van Gold Coast Knights in Queensland Australië.

Uit de krant