Wethouder Bas Brekelmans slaat de eerste paal in het project 'Wonen in Poelmeer'. | Foto: Piet van Kampen
Wethouder Bas Brekelmans slaat de eerste paal in het project 'Wonen in Poelmeer'. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Symbolische eerste paal 'Wonen in Poelmeer'

Zakelijk

Warmond • Veel ruimte om te bouwen is er niet in Warmond, maar aan de Hyacintenlaan was er nog een plekje vrij door de sloop van een oude villa. Genoeg ruimte om vier nieuwe prachtige villa's te bouwen. De eerste paal van het project 'Wonen in Poelmeer' werd op vrijdag 30 november door wethouder Bas Brekelmans met een voorhamer de grond in geslagen.

Door Piet van Kampen

De inmiddels vrijwel gesloopte oude villa dateert uit 1970. Alleen de meterkast en een aantal oude leidingen moeten nog worden verwijderd. Jeroen Krijt, de vorige bewoner, ziet samen met betrokkenen belangstellend toe hoe Brekelmans symbolisch het eerste houten paaltje de grond in jast waarna de kinderen van de toekomstige bewoners de andere paaltjes te lijf gaan.

Trampoline

Een van de gezinnen die al een stulpje heeft gekocht is de familie Regeur. Zij zullen binnen een jaar verhuizen naar hun nieuwe stek in een mooie rustige omgeving. "We zijn er lang mee bezig geweest," zegt de enthousiaste vrouw des huizes. Ook de zonen Nicky en Alex zien het helemaal zitten. Alex: "Het wordt een fijn huis en we krijgen een trampoline".

Te koop

De villa's worden gebouwd door aannemer A.G.J.C. van Breda uit Sassenheim. De architectuur van de in de jaren '30 stijl te bouwen villa's was in creatieve handen van Ab Veerbeek. Een ruime oppervlakte van ca. 700 m behoort de nieuwe bewoners toe. Er is nog een villa te koop bij makelaar Graal uit Leiden.

De potentiële koper zal wel diep in de buidel moeten tasten want zo'n mooie stulp kost een slordige anderhalf miljoen. Maar dan heb je ook wat. Dat de huizen duurzaam worden gebouwd spreekt tegenwoordig haast vanzelf. Gasloos is de toekomst. Opvallend is dat de gesloopte villa door de ouders van Jeroen van Breda, de aannemer van het bouwproject, is gebouwd. Een brokje nostalgie dus. Als alles mee zit worden de woningen voor volgend jaar rond Kerstmis opgeleverd. Het eerste grote feest in een riante, grote woning.

Uit de krant