Coach Phil Leck en The Bassets zijn uit elkaar. | Foto: pr.
Coach Phil Leck en The Bassets zijn uit elkaar. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets en trainer Leck per direct uit elkaar

Sport

Sassenheim • Rugbyclub The Bassets en trainer Phil Leck hebben hun samenwerking per direct stop gezet. Abel Ripine en Des Tuiavii nemen voorlopig de taken over.

De resultaten bij The Bassets vallen dit seizoen tegen. Naast de mutaties aan het begin van het seizoen, kregen de Sassenheimers ook te maken met veel blessures. Van de drie buitenlandse gastspelers kwamen twee langdurig niet in actie vanwege kwetsuren. De jonge groep kon dit gemis onvoldoende opvangen. Ook bleek de chemie tussen de spelersgroep en trainer weg, zo schrijft The Bassets in het persbericht. 

Optelsom

Toen The Bassets en Leck vorig seizoen een contractverlenging van een jaar tekende dacht niemand aan dit scenario. "Dit is voor beide partijen een trieste maar noodzakelijke gang van een negatieve optelsom. Gelukkig gaan Leck en The Bassets wel als sportieve vrienden uit elkaar." 

Nieuwe trainers

De leegte die Leck achter laat zal de rest van het seizoen worden ingevuld door de Nieuw-Zeelander Abel Ripine, die al jaren bij de Sassenheimers in het eerste team speelt en de Australiër Des Tuiavii, die ooit met Samoa actief was op een WK. Zij worden daarbij geassisteerd door Martin Slagt en Renzo van der Ark. Zij hebben de zware taak om de haperende locomotief weer op de rails te krijgen. In die tussentijd gaat The Bassets op zoek naar een definitieve opvolger voor Phil Leck.

Verlies tegen DIOK
Na deze roerige week moest er ook gewoon gespeeld worden tegen titelkandidaat en buurman DIOK. De Sassenheimers waren niet opgewassen tegen de Leidenaren en verloren met 21-72.  

Uit de krant