Afbeelding
Foto: CC0

Foreholte speelt gelijk tegen HVV

Sport

Voorhout • Vorig seizoen, toen beide ploegen nadrukkelijk tegen degradatie streden, was er reeds sprake van een draak van een wedstrijd op een abominabel veld. De versie van zondag 9 december leek een kopie van die van het vorig seizoen, met dit verschil dat zowel HVV als Foreholte zich nu in de top van het klassement bevonden. Het resultaat was gelijk aan dat van drieënvijftig weken eerder.

HVV verscheen in z'n verwachte formatie, trainer Bloemheuvel had bij Foreholte noodgedwongen aanvoerder Sten Admiraal moeten vervangen door Guido Drewes. De thuisclub nam na het beginsignaal het initiatief hetgeen resulteerde in een schot van Luuk Coenraadts op de buitenkant van de paal en juist op tijd reageerde de Voorhoutse verdediging op de doorgebroken Tommie Steens. Vroeg in de wedstrijd blesseerde Christian Guijt zich zwaar aan de enkel, waardoor hij vervangen moest worden door Marouane el Idrissi.

Gevaarlijke voorzet

Foreholte werd voor het eerste gevaarlijk toen de voorzet van William van Vliet door Toni Arroyo teruggebracht werd in het centrum, waar Drewes net niet op de goede plaats stond. Daarna was keeper Matthijs Guijt net op tijd voor de doorkomende Max Kranendijk en leek El Idrissi door te kunnen gaan over rechts. Keeper Nagtegaal en Fabian van Bommel klaarden gezamenlijk de klus. HVV-spits Jaap Donker miste daarna een open kopkans vanuit een voorzet van Kranendijk, waar aan de andere kant Tjeerd van der Zwaan de bal verkeerd raakte om gevaarlijk te kunnen zijn. Even later miste Van der Zwaan opnieuw, maar wist hij de bal toch vanaf de achterlijn gevaarlijk in te brengen. Met de grootste moeite werd de bal van de doellijn gegleden. Vlak voor de rust leek HVV de leiding te nemen, maar scheidsrechter Vogelenzang besliste voor buitenspel.

Toevalligheden

Ongewijzigd kwamen de ploegen na de rust terug. Enorm geploeter en keihard werken was de enige mogelijkheid voor beide ploegen in de top van de 2e klasse C. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het weliswaar spannender, maar kregen toevalligheden steeds meer invloed op het spel. Na zeventig minuten verscheen spits Sam Lemmers bij Foreholte in het veld. Amper één minuut later was Lemmers alweer op weg naar de kleedkamer. Veel te snel besloot scheidsrechter Vogelenzang tot een dubbele rode kaart voor Lemmers en verdediger Diederik Janssens in een situatie die ook gewoon met een gele kaart had kunnen worden afgedaan.

Tien tegen tien

Met tien tegen tien kwam er meer ruimte op het veld en moest er door beide ploegen nog harder gewerkt worden om de gaten dicht te lopen. Nadat eerst Pim Spreeuw nog met 'arm uit de kom' van het veld moest, kreeg Foreholte in de laatste minuten dé kans op de overwinning. Vanuit een aanval over de linkerkant deed Toni Arroyo bijna alles goed. Daardoor verscheen hij rechts van het doel om vrij in te schieten, maar tot ontzetting van de Voorhouters in en om het veld en tot opluchting van de HVV-supporters verdween zijn inzet in het zijnet.

Met gemengde gevoelens zocht Foreholte na afloop de kleedkamer op. Eén punt bij HVV, daar was wellicht van te voren voor getekend, maar de winst was zo dichtbij geweest en de verdere verliezen vanuit blessures en scheidsrechterlijke uitsluiting was bijzonder groot.

Uit de krant