Teylingen verspeelt dure punten tegen Stompwijk

Sassenheim • In een wedstrijd met twee gezichten heeft Teylingen twee punten verspeeld aan het treffen met Stompwijk. In de eerste helft creëerde Teylingen kans op kans en maakte het er slechts één. In de tweede helft kreeg het de deksel op de neus, speelde het initiatiefloos en eindigde het, op basis van het gevoel, met lege handen.

Met de eerste helft was niet zoveel mis. Teylingen had de bal, probeerde de beperkte ruimtes te bespelen en creëerde naarmate de eerste helft vorderde een aantal goede kansen. Rond het half uur ging Pascal de Ridder op links goed z'n man voorbij en gaf met links voor. Spits Jaap Zwetsloot kopte z'n dertiende (!) goal van het seizoen binnen (in elf wedstrijden) en Teylingen leek op rozen te zitten.

Kort na de onderbreking wederom een Teylingen op zoek naar een doelpunt. Sam Witkamp (bal van de lijn afgehaald), Zwetsloot (voor open doel naast) en Mark van der Vlugt (vrije trap onderkant lat) faalden jammerlijk. Een grove inschattingsfout achterin bij de Sassenheimers leidde de gelijkmaker in. In twee instanties bracht sterspeler Enrico Geus zijn ploeg aan de 1-1.

Er was nog tijd genoeg om alsnog met drie punten van het veld te stappen, maar Teylingen was vanaf deze tegenslag zelf de draad kwijt en speelde zonder initiatief en energie om aanspraak te maken op de winst. Door dit teleurstellende resultaat staat Teylingen op een zesde plek, kort achter Altior (twee punten) wat vierde staat.

Middenvelder Mark van der Vlugt was teleurgesteld na afloop: 'In de eerste helft creëren we ontzettend veel kansen, het had zomaar 6-0 kunnen staan met de rust. In de tweede helft krijgen zij één kans en die gaat er nog in ook. De gemakzucht sloeg toe en dat is niet goed. We gingen niet goed om met de ruimtes, Stompwijk hield het klein. Dit is gewoon duur puntverlies. Volgende week bij ROAC moeten we eigenlijk nog winnen om met een lekker gevoel de winterstop in te gaan'.

Volgende week uit bij ROAC speelt Teylingen haar laatste wedstrijd van 2018. ROAC staat 3e en heeft zes punten meer dan Teylingen.

31. 1-0, Jaap Zwetsloot

56. 1-1, Enrico Geus

Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff, Vooijs, Dolieslager, Heemskerk; Rodenburg, van der Vlugt, van Wijk (75. Ritzen); Witkamp (86. Acimovic), Zwetsloot en de Ridder.