Afbeelding
Foto: pixabay

Commissie aarzelend over respijthuis in oude ambtswoning

Politiek

Voorhout • Het ziet er nog niet naar uit dat de voormalige Voorhoutse ambtswoning van de burgemeester een respijthuis wordt voor het ontlasten van mantelzorgers.

Door Nico Kuyt

De raadscommissie Welzijn was vorige week tamelijk aarzelend om die stap te nemen. B&W heeft het voornemen de burgemeesterswoning voor ongeveer een miljoen euro te verkopen. Maar volgens de fractie van het CDA is het een uitermate geschikt moment om te onderzoeken of het pand, dat toch in eigendom van de gemeente is, niet geschikt is om tijdelijk personen op te vangen die door mantelzorgers worden verzorgd. Zo wordt de zware taak van de mantelzorgers tijdelijk ontlast.

Wel of niet geschikt

De commissie werd niet warm van het idee om de voormalige ambtswoning daarvoor te gebruiken. Voor GroenLinks kon het pand wel verkocht worden en voor dat geld elders een respijthuis ingericht. Trilokaal vond het helemaal geen discussie voor de commissie. B&W moet maar uitzoeken hoe zij de oproep voor een respijthuis inrichten. De gemeenteraad gaat niet over vastgoed. En naar de mening van de VVD was het pand ook niet echt geschikt. D66 wilde eigenlijk zo'n logeerhuis breder trekken dan alleen Teylingen. Samen doen in de Bollenstreek. Ook de ChristenUnie vond dat de woning beter verkocht kan worden. En tenslotte twijfelde eveneens de PvdA of het wel geschikt was.

Wethouder Arno van Kempen uitte ook negatieve klanken. Het moet verbouwd worden, de slaapkamers zijn klein, de badkamer en douche niet geschikt, de trap niet breed genoeg, dus niet doen.

Pilot in Lisse

Op dit moment is al een pilot bezig in Lisse met een aanleunwoning. Dan blijkt of er echt behoefte is. Meer inzicht is gewenst. Het CDA gaat in de fractie nog even bespreken of zij het voorstel gaan indienen in de aanstaande gemeenteraad.

Uit de krant