Lisa van der Geest voorop in de Uithof. Foto: Arjen Vervoort/schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest wint, Leander van der Geest houdt oranje leiderspak

Sport

Warmond • De schaatsers van de Warmondse IJsclub reden op zaterdag 15 december een thuiswedstrijd tijdens de landelijke marathon op de Uithof in Den Haag. Lisa van der Geest was daarin de sterkste bij de dames.

Om 17.45 uur startten de heren Beloften voor hun 100 ronden. In de eindsprint van de grote kopgroep reed Ruud Slagter naar de eerste plaats. Hij was en is drager van het witte pak, leider in het jongerenklassement. Leander van der Geest (WIJC en marathonploeg sportchalet Viehhofen) werd tweede en houdt zijn eerste plaats in het algemeen tussenklassement en dus rijdt hij in de volgende wedstrijd weer in het oranje leiderspak. De derde plaats was voor Casper de Gier die in het tussenklassement ook die plek bezet. Kees Heemskerk (WIJC en Groenhartsport.nl) reed met zijn dertiende plaats in de punten.

Finishfoto

Om 19.15 uur startte het damespeloton voor de tachtig ronden. Er waren wat uitlooppogingen, maar niemand kon een ronde voorsprong nemen. Met nog zo'n veertien ronden te gaan, lukte het een groepje om weg te komen. Een kopgroep van zes bleef het peloton voor en Lisa van der Geest (WIJC en mkbasics.nl) was net even sneller dan Ineke Dedden en Anne Tauber. Een finishfoto moest de uitslag bevestigen.
Iris van der Stelt (WIJC en mkbasics.nl), die probeerde het peloton af te stoppen toen Van der Geest weg was, finishte op de tiende plaats. Anne Leltz (WIJC en A6) die in de beginfase ook vaak voorin te vinden was finishte als 36e en Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) werd 53e.