Het ontwerp van de onderdoorgang bij de Noordelijke Randweg. | Beeld: https://www.prorail.nl/nieuws/voorhout-krijgt-spooronderdoorgang
Het ontwerp van de onderdoorgang bij de Noordelijke Randweg. | Beeld: https://www.prorail.nl/nieuws/voorhout-krijgt-spooronderdoorgang Foto: pr.

Nieuwe stap in realisatie spooronderdoorgang voor Noordelijke Randweg

Algemeen

Voorhout • De start van de aanleg van de spooronderdoorgang bij de Noordelijke Randweg start in het najaar van 2019. Begin december gunden ProRail en de gemeente Teylingen de aanleg van het nieuwe viaduct aan aannemer Heijmans.

Met de onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor straks ongelijkvloers kruisen. Deze kruising is onderdeel van de aanleg van de nieuwe Noordelijke Randweg Voorhout.

De aannemer heeft nog ongeveer een jaar nodig om het project voor te bereiden. In het najaar van 2019 start de bouw van het nieuwe spoordek, het 'viaduct' in het spoor waar de randweg onderdoor gaat lopen, naast het spoor. In het eerste kwartaal van 2020 rijden er twee periodes geen trainen, zodat de aannemer veilig kan werden. Daarna volgt de verdere afbouw.

Het project moet in het eerste kwartaal van 2021 af zijn. Medio 2021 kan de nieuwe randweg dan naar verwachting open. 

Samenwerking

ProRail en de gemeente Teylingen bereidden het project de afgelopen periode voor. Zo werd een ontwerp opgesteld, de gronden aangekocht en er is een bestemmingsplan vastgesteld. Gemeente Teylingen financiert de aanleg, met bijdragen van de provincie Zuid-Holland en de regio Holland Rijnland.


 

Uit de krant