VC is een van de deelnemers aan Het Beste Idee. | Foto: archief
VC is een van de deelnemers aan Het Beste Idee. | Foto: archief Foto: pr.

Welke sportvereniging heeft 'Het Beste Idee'?

Verenigingen

Teylingen • Acht sportverenigingen presenteren woensdag 9 januari in een pitch aan de gemeente Teylingen hun beste idee om sport en bewegen te verbinden met het sociaal domein. Dit gebeurt om 18.00 uur in het bestuurscentrum in Voorhout. De drie beste ideeën staan op 8 maart in de finale, tijdens de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen.

De gemeente Teylingen heeft in haar nieuwe sport- en beweegnota aandacht voor de verbinding met het sociale domein. Daarom heeft de gemeente sportclubs gevraagd met ideeën te komen om sport en bewegen te verbinden aan sociale thema's en daarbij samenwerking te zoeken met andere organisaties. De sportverenigingen konden zich tot 1 oktober aanmelden. Acht verenigingen hebben dit gedaan en gaan hun 'beste idee' nu aan de gemeente presenteren.

Het gaat om VCS (Volleybalclub Sassenheim); korfbalvereniging TOP/SolarCompleet; voetbalverenigingen Foreholte en Ter Leede; zwemvereniging de Columbiaan; tennisvereniging Overbos; UGSV (Universele Gevechtskunst SportVereniging) en jeu de boules vereniging de Vaste Voet.

Drie ideeën door naar finale

Maatschappelijk betrokken organisaties beoordelen de projecten op hun sociaalmaatschappelijke waarde en verbindend vermogen. Een vakjury selecteert vervolgens de drie verenigingen die met hun idee doorgaan naar de finale. De jury maakt deze aan het einde van de pitchavond bekend. Tijdens de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen op 8 maart wordt bekend wie de winnaar is. Die vereniging krijgt 5.000 euro om haar idee te gaan uitvoeren. De nummers twee en drie winnen respectievelijk 2.500 euro en 1.000 euro.

Toehoorders welkom na aanmelding

Geïnteresseerden zijn welkom op 9 januari. Zij kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar beleidsondersteuningsociaaldomein@hltsamen.nl. Aanmelden kan tot en met 4 januari 2019.

Uit de krant