Marc Witteman.
Marc Witteman. Foto: pr./www.teylingen.nl

Oud-burgemeester Marc Witteman overleden

Politiek

Warmond • Voormalig waarnemend burgemeester Marc Witteman is op 57-jarige leeftijd op kerstavond overleden. Witteman was al langere tijd ongeneeslijk ziek, hij had longkanker.

Witteman was tot augustus burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. In de zomer was hij vanwege zijn gezondheid genoodzaakt zijn functie neer te leggen. Op maandag 24 december is hij overleden. 

Daadkrachtige bestuurder

Witteman begon zijn politieke carrière in Hillegom, zijn geboortedorp, waar hij raadslid en wethouder was. In 2005 werd hij tot aan de fusie waarnemend burgemeester van Warmond. Burgemeester Carla Breuer schrijft in een reactie: "We kennen Marc als een zeer betrokken, integere en daadkrachtige bestuurder. Hij stond dicht bij inwoners, verbond mensen en organisaties en betrok jongeren. Zijn toewijding is een blijvende inspiratiebron voor ons. Wij wensen zijn familie en ieder die dit raakt veel sterkte bij dit verlies."

Laatste eer

Inwoners van Stichtse Vecht en ander belangstellenden kunnen op zaterdag 29 december 2018 in Boom en Bosch in Breukelen afscheid nemen van Marc Witteman. Iedereen die dat wil, kan tussen 10.00 en 20.00 uur langs zijn kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen. Witteman wordt in besloten kring op 2 januari 2019 gecremeerd.

Voor mensen die hun medeleven digitaal willen tonen, is er de gelegenheid op www.Condoleance.nl het digitale condoleanceregister voor Marc Witteman te tekenen, zie: http://www.condoleance.nl/17218/marc-witteman.html

Uit de krant