Winterfeest is carnaval voor iedereen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Johan van Steijn van de Sassenheimse Saksen en Theo van Werkhoven van de Bokken uit Voorhout. | Foto: Piet van Kampen
Johan van Steijn van de Sassenheimse Saksen en Theo van Werkhoven van de Bokken uit Voorhout. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )
Regio

Winterfeest is carnaval voor iedereen

Regio • Het dak er weer af in De Schelft in Noordwijkerhout. Op zaterdag 11 januari organiseren negen carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek een geweldige feestavond voor mensen met een beperking. Ouders, familie en begeleiders zijn allemaal van harte welkom vanaf 18.30 uur.

Door Piet van Kampen

Tot aan vorig jaar organiseerde de Zevensprong uit Sassenheim dit bijzondere feest. In september van vorig jaar werd duidelijk dat zij dit niet meer zouden kunnen en vanwege goede contacten met 'De Bokken' uit Voorhout werd besloten om het jaarlijkse feest door te laten gaan. Er werd contact gezocht met de Saksen uit Sassenheim, de Gaapstokken uit Lisse, de Keienbijters, de Kaninefaaten, de Vikings en de Tulpenkabouters allen uit Noordwijkerhout, de Duinknijnen uit De Zilk en de Noortukkers. "Een unieke vorm van samenwerking," beamen Johan van Steijn van de Sassenheimse Saksen en Theo van Werkhoven van de Bokken uit Voorhout. "Iedereen was enthousiast," vertelt Theo. "Carnaval is meer dan alleen maar feesten en drinken voor 'de gewone man', maar het is voor iedereen. Voor jong en oud en ook de zieken worden niet vergeten als er een bloemetje naar hen wordt gebracht. Het moet breed maatschappelijk worden getrokken," stellen de enthousiaste heren nadrukkelijk.

Mooi programma

Er wacht de deelnemers die allen gratis toegang hebben een mooi en gevarieerd programma in De Schelft, die gratis beschikbaar werd gesteld. Zij worden een muzikaal welkom geheten door de Bollenband. Verder treedt het trio 1+1=2 op, zal DJ Petit vele muzikale noten rondstrooien en laat Gerrit Heen en Weer de zaal heen en weer deinen. De pretbands de Mexicano's , de Keitoeters en de Koetillers zullen het dak er af blazen. Het belooft een geweldige avond te worden met een vol en geweldig feestprogramma. Prinsenparen en Raden van Elf zullen met hun aanwezigheid de sfeer extra opluisteren. De organiserende carnavalsverenigingen hebben alles uit de kast gehaald om de mensen een prachtige avond te bezorgen. "We hebben op voorhand al positieve reacties gehad omdat we het op sociale media hebben gezet, posters hebben opgehangen en flyers uitgedeeld," vertelt Johan. "We hebben er alles aan gedaan," vult Theo hem aan. "Het wordt sowieso een geweldige happening."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>