Waarderingsprijs voor EHBO-verenigingen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Waarderingsprijs voor EHBO-verenigingen

Teylingen • Burgemeester Carla Breuer heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, op woensdag 2 januari, de Teylingse Waarderingsprijs 2018 uitgereikt aan de EHBO verenigingen Sassenheim en Voorhout.

De jaarlijkse waarderingsprijs gaat dit jaar naar de twee EHBO verenigingen in Teylingen: EHBO Sassenheim en EHBO Voorhout. Deze verenigingen zijn de stille krachten in de Teylingse samenleving waar eerste hulp bij ongevallen nodig is. Om die op de juiste wijze te kunnen leveren, moeten ze niet alleen bij evenementen paraat zijn, maar ook hun kennis up to date houden en blijven oefenen. Dat gebeurt dan ook met grote regelmaat, door veel vrijwilligers. Het college vindt het daarom meer dan terecht dat zij in het zonnetje worden gezet en via deze prijs worden bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren.

Vakkundige hulp

Burgemeester Carla Breuer: "De vereniging in Voorhout is van plan Teylingen veiliger te maken dankzij meer burgerhulpverleners. En EHBO Sassenheim wil zorgen dat méér inwoners eerste hulp kunnen verlenen. Iets doen is beter dan niets doen! Uit deze voornemens spreekt de gezamenlijke verantwoordelijkheid die ik zo belangrijk vind. Via hun cursussen leren steeds meer mensen wat ze te doen staat in een noodsituatie. Dat is heel waardevol werk. Daar komt nog eens bij dat de EHBO altijd paraat staat bij evenementen in Teylingen, ook in Warmond is een van de verenigingen aanwezig. Daarmee is er vakkundige hulp in de buurt, dat is een geruststellende gedachte."

Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. De prijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>