Lekker lezen, (voor)leestips voor de Nationale Voorleesdagen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Dorine Meijer, collectiespecialist bij de Bibliotheek Bollenstreek. | Foto: pr.
Dorine Meijer, collectiespecialist bij de Bibliotheek Bollenstreek. | Foto: pr. (Foto: Picasa)
Regio

Lekker lezen, (voor)leestips voor de Nationale Voorleesdagen

Bieb • Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari gaat het om het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen bevordert de taalvaardigheid, stimuleert de fantasie en vergroot de kennis. En het is ook vooral leuk! Deze keer tipt Dorine Meijer, collectiespecialist bij de Bibliotheek Bollenstreek, daarom boeken die je met veel plezier kunt voorlezen aan je (klein)kind of broertje of zusje. En wil je eens een kijkje nemen in één van deze boeken? Kom dan spelen en ontdekken in de bibliotheek, want in elke bibliotheek stap je nu in de wereld van een ander boek.

Max Velthuijs: Kikker-boeken

Dat vind ik moeilijk, een boek uitkiezen over Kikker. Of Kikker het nu koud heeft of verliefd is, in bijna alle verhalen herkennen lezers en luisteraars hoe Kikker zich voelt. Dat geldt ook voor mijn dochter, aan wie ik de boeken veel heb voorgelezen. 'Kikker en een heel bijzondere dag' is haar favoriet. Max Velthuijs schreef de verhalen en schilderde de illustraties zelf. Het zijn kleurrijke platen waar je samen naar kunt kijken en waarmee je lekker over het verhaal kunt praten.

Hervé Tullet: Een boek

Een (prenten)boek is bedoeld om in te kijken, (voor) te lezen en over te praten.

Met 'Een boek' van Tullet leer je over kleuren. En wat het boek helemaal bijzonder maakt, is dat je er ook iets mee kunt doèn. Ik ga hier niet verklappen wat het is, want het is leuker om dat, liefst samen met een kind, zelf te ontdekken. En mocht 'Een boek' zijn uitgeleend, neem dan gerust een ander boek van Tullet, want ook zijn andere boeken lees je actief!

Janosch: O, wat mooi is Panama

In dit kroonjuweel onder de prentenboeken gaan Kleine Beer en Kleine Tijger op zoek naar Panama, waar zij hun droomland hopen te vinden. Na een flinke reis komen ze op een heel bijzondere plek… Het is een mooi verhaal om voor te lezen. En ook de illustraties vertellen het verhaal, met grappige details. Het is naast een leesboek een echt kijkboek. Janosch maakte het al een tijdje geleden, maar het is nog steeds een heerlijk boek om lekker voor te lezen.

Een extra leestip van Yvette van Hout, communicatiemedewerker bij Bibliotheek Bollenstreek

Olivier Dunrea: Gonnie & Gijsje

"Verhalen over het aandoenlijke gansje Gonnie doen het goed bij de kleine bezoekers van de bibliotheek. De favoriet van mijn 3-jarige zoontje is het boekje waarin de gansjes Gonnie en Gijsje dikke vriendinnen zijn en altijd samen optrekken, totdat Gijsje ineens haar eigen weg gaat. Een lief en eigenwijs verhaaltje met eenvoudige tekeningen. Gegarandeerd (voor)leesplezier samen met je dreumes of peuter."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>