VCS-dames volop in de race voor kampioenschap

Sassenheim • Dankzij de 3-1 winst op Kalinko is het eerste damesteam van VCS nog volop in de race om aan het einde van het seizoen de kampioensbeker in ontvangst te nemen.

Het eerste damesteam van VCS liet na een serie van overwinningen begin december ineens een aantal kostbare punten liggen door met 3-1 te verliezen in de uitwedstrijd tegen Timios. In de week voor de kerstvakantie werd gelukkig wel weer met 3-2 gewonnen van RVV in de uitwedstrijd in Katwijk én met 3-0 van Punch dames 2 in de derde ronde van de bekerwedstrijden. De dames hebben dan ook met een tevreden gevoel van de kerststop kunnen genieten.

Overtuigende voorsprong

Op vrijdagavond 11 januari werd in een niet volledig complete bezetting aan de thuiswedstrijd tegen Kalinko D3 begonnen. Kalinko is een van de directe concurrenten als het gaat om eventuele promotie, dus het doel was helder: winnen. In de eerste set lopen de teams redelijk gelijk op tot 18-19, waarbij VCS de set uiteindelijk met 25-22 overtuigend naar zich toe trekt. Diagonaalaanvaller Debbie Knops-Jonker scoort aanvallend veel punten voor Sassenheim en doet verdedigend precies wat ze moet doen deze wedstrijd. Deze overtuiging zet door in de tweede set, waarin VCS al wat meer voorsprong pakt (14-10) en met 25-16 wint.

Top drie

In de derde set zakt het overwicht even volledig weg, met name dankzij een sterke serviceserie van de spelverdeler van Kalinko. VCS laat de tegenstander hiermee te ver uitlopen en verliest met 16-25. Gelukkig is iedereen in de vierde set weer alert en gebrand op winst, er worden minder servicefouten gemaakt en er wordt effectief geblokkeerd, hetgeen opnieuw leidt tot een overtuigende 25-12 setwinst. De top drie teams in de poule hebben nu allemaal twaalf wedstrijden gespeeld, en VCS is met 44 punten op de derde plek voorlopig nog in de race voor het kampioenschap.