Afbeelding
Foto: Arjen Vervoort/schaatspeloton.nl

Leander van der Geest opnieuw sterkste bij beloften in Marathon Cup

Sport

Warmond • In Heerenveen gaf Leander van der Geest (WIJC en sportchalet Viehhofen) zichzelf op zaterdag 12 januari een mooi verjaardagscadeau door de tiende wedstrijd om de KPN marathon Cup bij de heren Beloften te winnen. Het werd een massasprint en Van der Geest wist Casper de Gier (Bouwpartners) en Gerwin Smit (ZiuZ) voor te blijven. Van der Geest verstevigt daarmee zijn eerste plaats in het tussenklassement.

Bij de Dames Topdivisie was het een zware wedstrijd die gewonnen werd door Irene Schouten (Royal A-Ware). Slechts 22 rijdsters wisten de 80 ronden vol te maken. Er waren veel uitlooppogingen maar niemand kwam weg. Irene Schouten gaf aan dat het ijs slecht was en ze tevoren al bang was voor valpartijen.

Lisa van der Geest (WIJC en mkbasics.nl), Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex) en Anne Leltz (WIJC en A6, groot in auto's) waren er met resp. 38. 39 en 52 ronden af. Iris van der Stelt (WIJC en mkbasics.nl) maakte wel de 80 ronden vol, zij finishte als zevende.

In het tussenklassement staat Van Der Stelt op de vierde plaats met 32 punten achterstand op de nummer 1. Het klassement biedt nog kansen omdat Irene Schouten (tweede in het tussenklassement) zich nu weer richt op de langebaan.

Uit de krant