Stefanie Koot op de tweede plaats en Mara Vergeer op de derde plaats bij het district kampioenschap.
Stefanie Koot op de tweede plaats en Mara Vergeer op de derde plaats bij het district kampioenschap. Foto: pr./Aad Koot

Podiumplaatsen voor jongste WIJC'ers bij regionale kampioenschappen

Sport

Warmond • De jongste schaatsers van de Warmondse IJsclub hadden een druk weekend. Ze kwamen op zaterdag 12 januari in actie bij het kampioenschap welpen van KNSB district Sassenheim én op zondag 13 januari bij het Zuid-Hollands Kampioenschap pupillen op de Uithof in Den Haag. 

In de schaatshal in Leiden waren de schaatsers, ouders, trainers , juryleden en begeleiders op zaterdag al vroeg in de weer. Om 7.00 uur was de start gepland van de wedstrijden voor de jongens en meisjes Welpen van KNSB district Sassenheim. Een kleine honderd deelnemers van 9 en 10 jaar oud was ingeschreven. Maar het alarm ging af en de ijsbaan moest ontruimd worden. Gelukkig was het loos alarm en kon er snel met de wedstrijd doorgegaan worden. Zij reden een keer twee ronden en een keer één ronde.

Podiumplaatsen

Na afloop stonden bij de meisjes twee WIJC-ers op het podium: Stefanie Koot op de tweede plaats en Mara Vergeer op de derde plaats. Beide reden op de twee ronden een persoonlijk record. Districtskampioene werd Julie van Santen van IJsclub Nut en Vermaak uit Stompwijk. Loes van Winsen (WIJC) kon niet aan haar PR tijd komen en eindigde op de 35ste plaats.
Bij de jongens werd Stan de Graaf (ijsclub Koudekerk) districtskampioen, tweede werd Thibaut Vos (STS-KGM) en op de derde plaats eindigde Sven Kompier (ijsclub Koudekerk).
WIJC'er Joep Mol reed een persoonlijk record en werd twaalfde. Mike van der Zwet (STS-KGM) werd 36e en Luc Hoogeboom (WIJC) eindigde op de 38e plaats, hij was helaas in de eerste omloop gevallen.

Zuid-Hollandse Kampioenschappen

Op zondag 13 januari moesten twee WIJC'ers weer aantreden want op de Uithof in Den Haag werden de Zuid-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen verreden: Mara Vergeer en Stefanie Koot (pupillen C) kwamen ook hier aan de start, voor tweemaal een 500 meter. Ook Imme Kok (WIJC, pupillen B) en Rens Vergeer (WIJC, pupillen A) stonden opgesteld. Rens Vergeer werd derde, tweede werd Tygo Kompier (Koudekerk) en de Z-H Kampioen is Mathijs Molenaar geworden. Stefanie Koot was in de totaallijst 21e, maar boven haar stonden alleen oudere pupillen. Mara Vergeer werd 23e . Imme Kok, die tweemaal een persoonlijk record reed, eindigde op de 29e plaats.

Mass Start

Aansluitend aan dit langebaan kampioenschap werd ook het gewestelijk/Z-H kampioenschap pupillen Mass Start verreden. Voor de jongens betekende dat een marathon over acht ronden, voor de meisjes over zes ronden. Ook hier stond na afloop Rens Vergeer (WIJC) op het podium, hij werd tweede. Tygo Kompier uit Koudekerk werd Z-H Kampioen. Bij de meisjes werd Stefanie Koot (WIJC) tiende en Mara Vergeer (WIJC) finishte als dertiende.

Uit de krant