De prinsenparen van de Saksen zijn klaar voor het jubileum. | Foto: pr.
De prinsenparen van de Saksen zijn klaar voor het jubileum. | Foto: pr. Foto: pr.

De Saksen vieren extra feest in jubileumjaar

Verenigingen

Sassenheim • Het jubileumjaar is gestart voor carnavalsvereniging De Saksen. De vereniging bestaat 44 jaar. Een jaar wat vanzelfsprekend niet zomaar voorbij mag gaan. De afgelopen maanden is er door een groep vrijwilligers hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen. Zaterdag 19 januari is een reünie, in het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 februari wordt twee dagen volop gefeest. En in het carnavalsweekend wordt alles nog eens dunnetjes overgedaan.

Natuurlijk moet een jubileum gevierd worden. CV De Saksen stelde in het voorjaar van 2018 een speciale commissie samen om het jubileumjaar te begeleiden. Kees van der Niet, voorzitter van de jubileumcommissie, vertelt: "Namens het bestuur van De Saksen kwam de vraag om samen met enkele andere leden (Will van der Zwet en Hans van Velzen, red.) een plan van aanpak op te stellen voor het jubileumjaar. Vanzelfsprekend is het een eer om dit voor de vereniging te doen. Met veel plezier hebben wij als commissie, met hulp van meerdere werkgroepen, de afgelopen periode de voorbereidingen getroffen voor diverse activiteiten".

Op zaterdag 19 januari wordt gestart met een reünie in de theaterzaal van 't Onderdak in Sassenheim.

Gratis toegang

Het jubileumjaar wordt vervolgd door een weekend volop feest in Sporthal De Wasbeek in Sassenheim. Vrijdagavond 8 februari wordt er afgetrapt met een gezellige carnavaleske avond onder leiding van de 44e Prins Harold, Prinses Daniëlle, Pages Lynn, Sanne en Annabel, Adjudanten Mike en Jimmy en de vijftiende Jeugdprins Jan en zijn Page Nisreen.

Diverse gastverenigingen uit het hele land zijn hiervoor uitgenodigd. Van der Niet: "Maar ook inwoners van gemeente Teylingen en omstreken zijn van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn. Gratis toegang, dus kom gezellig langs".

Blaaskapellen

Gedurende de feestavond zijn er optredens van de vier blaaskapellen die Sassenheim rijk is: Kleintje Pils, De Straatklinkers, De Flierefluiters en De Feesttoeters. Noemenswaardig is het feit dat ook 's werelds bekendste dweilorkest, Kleintje Pils, eveneens 44 jaar bestaat. Samen met CV De Saksen vieren hun dus samen het jubileum mee. De deur gaat om 20.00 uur open en sluit om 2.00 uur.

Sakspop

Op zaterdagavond 9 februari volgt dan nog van 20.00 tot 2.00 uur eenAprès skiparty XXL in samenwerking met de organisatie van Tulppop. Met artiesten als Snollebollekes, Wolter Kroes, Frans Duijts, Alex en DJ Jim is dit een garantie voor sfeer en gezelligheid. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij onder andere Primera en Parkzicht in Sassenheim.

"Twee avonden die je absoluut niet mag missen. En tijdens het carnaval weekend begin maart doen we alles nog eens dunnetjes over," besluit Van der Niet.

Uit de krant