Afbeelding
Foto: Esther Luijk

Nationale Voorleesdagen: voorlezen in de bieb

Algemeen

Teylingen • Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 23 januari tot en met 2 februari, is ook in de vestigingen Sassenheim, Voorhout, Warmond extra aandacht voor (voor)lezen met activiteiten. En omdat 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019 krijgen alle kinderen tot 6 jaar die in deze periode lid worden van de Bibliotheek Bollenstreek Harry als klein knuffeltje cadeau.

In de vestiging in Voorhout (Herenstraat 48) wordt op woensdag 23 januari om 14.30 uur voorgelezen met het 'vertelkastje' uit het prentenboek 'Een huis voor Harry'. Voor de ouders staat een koffie en thee klaar en voor de kinderen wat lekkers.

Voorstelling

Op dinsdag 29 januari van 10.00 tot 10.45 uur speelt de voorstelling 'Gonnie en Gijsje' in de vestiging in Sassenheim (Kerklaan 42). In deze muzikale voorstelling komen Gonnie en Gijsje er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo verandert de wereld om hen heen langzaam in een muzikale speeltuin. 'Gonnie en Gijsje samen op stap' is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. De liedjes zijn van Ageeth de Haan. In deze voorstelling worden geen poppen gebruikt, maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld. Voor kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kost een kaartje 2,50 euro, anders 3,50 euro. Ouders krijgen gratis toegang. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl en aan de balie van alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek.

Peuter voorlezen

Iedere eerste vrijdag van de maand is er peuter voorlezen van 10.30 tot 11.00 uur in vestiging Sassenheim. Deze keer staat uiteraard 'Een huis voor Harry' centraal. Het boek wordt voorgelezen met behulp van het vertelkastje.

Ook in de vestiging in Warmond (Herenweg 80) wordt gelezen uit het bekroonde prentenboek van 2019. Op zaterdag 2 februari om 11.00 uur staat het vertelkastje klaar. Ook kunnen de kinderen smullen van een krentenbol.

Uit de krant