Afbeelding
Foto: pr./Arjen Vervoort

Lisa van der Geest wint op de seconde

Sport

Warmond • De finishfoto moest de uitslag geven, zo dicht bij elkaar zaten de eerste drie. Lisa van der Geest (WIJC, mkbasics.nl) won de marathon met één duizendste seconde van Ineke Dedden en het verschil met Yvonne Nauta was maar vijfhonderdste van een seconde. Deze drie dames hadden een ronde voorsprong op het peloton.

Lisa van der Geest en Ineke Dedden gingen er al vroeg vandoor in de elfde wedstrijd om de KPN Marathon Cup in de buitenlucht op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Met hulp van ploeggenoten die zich even lieten afzakken, konden Van der Geest en Dedden vrij snel weer aansluiten bij het peloton. Dat lukte ook Yvonne Nauta nog, drie andere aanvalsters moesten hun uitlooppoging staken.De drie dames die een ronde voorsprong hadden, Van der Geest, Dedden en Nauta, moesten vijf ronden extra rijden nadat het peloton was afgesprint. Het loeren naar elkaar begon, wie heeft nog de meeste energie? Het was Ineke Dedden die op het laatste rechte eind de sprint aanging. Naast elkaar kwamen de drie naar de finishlijn, daarna keken ze direct naar het scorebord. De uitslag liet even op zich wachten, maar toen mocht Lisa van der Geest naar de hoogste trede van het podium voor haar tweede zege in deze KPN marathon competitie.

Iris van der Stelt (WIJC, mkbasics.nl) werd zesde, Anne Leltz (WIJC, A6, groot in auto's) werd 21e, Loesanne van der Geest (WIJC, Nedflex) ging twee ronden voor het afsprinten van het peloton van de baan.

Tekst gaat verder onder foto


Yvonne Nauta, Lisa van der Geest en Ineke Dedden 'gooien' zich over de denkbeeldige finish. | Foto: pr./Arjen Vervoort


Van der Geest wint voor de vierde keer Flevonice

Lisa van der Geest won dinsdag 15 januari de eerste Landelijke wedstrijd Flevonice. Net als vorig jaar reed Van der Geest alleen naar de finish op deze ijsbaan van 3 kilometer lengte. De wedstrijd over 40 kilometer won Van der Geest al voor de vierde keer. Tweede werd Iris van der Stelt, derde op het podium was Carla Ketellapper-Zielman.

De wedstrijden op Flevonice halverwege januari zijn een goede voorbereiding op de natuurijswedstrijden die komende week starten op de Weissensee in Oostenrijk.

Leander van der Geest derde 

Met vijf anderen wist Leander van der Geest (WIJC, sportchalet Viehhofen) halverwege de marathon in Amsterdam het peloton in te halen. Met een ronde voorsprong gingen de zij hun laatste extra ronden in. Remon Vos sprintte gelijk weg en kwam alleen over de finish. Leander van der Geest wist beslag te leggen op de derde plaats beslag. De tweede plaats was voor Gerwin Smit (ZiuZ). Kees Heemskerk (WIJC, Groenehartsport.nl) werd achttiende.

Uit de krant