Marcel Floor (in uniform) en Cok van Steijn openen de tentoonstelling. | Foto: pr.
Marcel Floor (in uniform) en Cok van Steijn openen de tentoonstelling. | Foto: pr. Foto: pr.

Muzikale opening voor tentoonstelling St. Cecilia

Verenigingen

Voorhout • De marsmuziek schalde op zaterdagochtend 19 januari door de straten rond het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout. De tentoonstelling '100 jaar St. Cecilia 1919 – 2019' werd geopend, en dat kon natuurlijk niet zonder muziek.

Muziekvereniging St. Cecilia bestaat dit jaar 100 jaar. Voor de Historische Kring Voorhout genoeg reden om een tentoonstelling in te richten, met daarin veel foto's, documenten en bijzondere voorwerpen die de het afgelopen decennium belangrijk waren voor de Voorhoutse muziekvereniging.

De opening op 19 januari vond niet onopgemerkt plaats. Voor het Kenniscentrum speelde een ensemble muzikanten de mars 'La Bénédiction'. "Dit was één van de allereerste marsen die St. Cecilia ooit uitvoerde", legde voorzitter Marcel Floor van de muziekvereniging uit aan het aanwezige publiek. "Hij werd gespeeld tijdens de intocht van de eerste burgemeester van Voorhout in 1920. Maar omdat het repertoire van St. Cecilia toen nogal beperkt was, moest de mars gedurende de optocht een aantal keer gespeeld worden."

Lees meer in De Teylinger van woensdag 23 januari.

Uit de krant