Stemmen in het mobiele stemlokaal in Sassembourg tijdens de Tweede Kamer verkiezingen van 2017. | Foto: archief
Stemmen in het mobiele stemlokaal in Sassembourg tijdens de Tweede Kamer verkiezingen van 2017. | Foto: archief Foto: Marieke Voorn

Stemmen ook voor kiezers met een lichamelijke beperking

Politiek

Teylingen • CDA-raadslid Sybrinne de Vries wil de garantie van B&W dat alle kiezers met een lichamelijke beperking, waaronder ook mensen met een visuele en auditieve beperking, op 20 maart voor de Provinciale Staten en 23 mei voor het Europees Parlement zoveel mogelijk zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Bij aanvang van 2019 is een verandering van de Kieswet in werking getreden waarin wordt bepaald dat B&W er zorg voor moet dragen dat alle in de gemeente aangewezen stemlokalen zodanig zijn gelegen, ingericht en uitgerust voor kiezers met lichamelijke beperkingen. Als dat nog niet het geval is, dan wil De Vries van B&W weten hoe daaraan vóór de komende verkiezingen tegemoet zal worden gekomen.

Toegankelijkheid

Daarnaast stoort De Vries zich aan de in haar ogen weinige daadkracht van B&W om als gemeente ervoor te zorgen dat de toegankelijkheid van voorzieningen, diensten en ruimten voor mensen met een handicap wordt bevorderd, waarbij ook rekening wordt gehouden met de toegankelijkheid van de openbare ruimte. (NK)

Uit de krant