Afbeelding
Foto: pr.

'Business Women wil jouw bedrijf vooruithelpen'

Zakelijk

Teylingen • Vrouwelijke ondernemers zijn iets verschillend van hun mannelijke collega's en hebben soms andere wensen als het aankomt op netwerken en persoonlijke ontwikkeling. Business Women Teylingen zag die behoefte en startte anderhalf jaar geleden met gerichte masterclasses. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een sterk lokaal platform. Op dinsdag 5 februari is de eerste masterclass van het nieuwe jaar: ' Laat je bedrijf zien in 2019!'.

Het onderwerp van eerste masterclass van 2019 is een mooi bruggetje naar de start van Business Women Teylingen (BWT) in 2017. Madeleine van der Steege (55) schoof na een wandeling aan in de lunchroom van Amanda Scheerder (54) in de Dorpsstraat in Warmond. Ze raakten in gesprek en ontdekten een gezamenlijke wens: lokale vrouwelijke ondernemers samenbrengen en hen de tools geven om te groeien als ondernemer. Er bleek genoeg animo, en ook burgemeester Carla Breuer steunt het initiatief. Zij is als ambassadeur nog steeds nauw betrokken en aanwezig bij elke masterclass.

Elkaar vooruithelpen

Het plan werd dus al snel een concreet doel, vertellen de initiatiefneemsters in hotel Van der Valk. Van der Steege: "We hebben geleerd in het afgelopen jaar dat we gelijk hadden. Er is behoefte aan een ondernemersnetwerk met masterclasses voor vrouwen. We begonnen de eerste bijeenkomst met 17 deelnemers. Collega's van Erasmus Universiteit, Webster Universiteit en lokale coaches schoven aan om workshops aan te bieden. Aan het einde van het eerste jaar waren dat er 67."

Vrouwen in de ondernemerswereld hebben andere behoeftes wat betreft netwerkclubs, vertellen de twee onderneemsters. Elkaar vooruithelpen, goede connecties opdoen, eerlijke feedback geven en elkaar scherp houden, daar draait het om. "We wilden een leerzame omgeving creeeren waarin vrouwelijke ondernemers kunnen leren om hun bedrijf doelbewust en strategisch te groeien, te netwerken en eerlijk kunnen zijn over waar ze tegenaan lopen," legt Van der Steege uit.

Masterclass 5 februari

Business Women Teylingen organiseert op dinsdag 5 februari van 19.30 tot 22.00 uur de workshop 'Laat je bedrijf zien in 2019!'. Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan deelnemers concreet aan de slag om in 2019 echt in actie te komen. Marjolein de Haas Dorsser gaat samen met de ondernemers een jaarplan maken voor online bedrijf zichtbaarheid. Waar moeten zij zichtbaar zijn en hoe? Doen ze wat ze moeten doen of doen ze wat zin heeft? De Haas geeft tips over hoe je aan content en onderwerpen komt en aan het einde van de avond gaan de deelnemers met een uitvoerbaar plan naar huis.

De workshop is bij Van Velzen Accountants en Adviseurs, Wasbeeklaan 3 in Warmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Deelname kost 25 euro en dat is inclusief hapje en drankje. Aanmelden kan via deze link.

Lees het hele interview in De Teylinger van woensdag 23 januari.

Uit de krant