Ademloos luisteren de leerlingen naar burgemeester Carla Breuer.
Ademloos luisteren de leerlingen naar burgemeester Carla Breuer. Foto: Lotte Zoet

Burgemeester leest voor aan kleuters van Andreasschool

Onderwijs

Voorhout • Burgemeester Carla Breuer heeft op woensdagochtend 23 januari voorgelezen op de Andreasschool. Dit deed zij in het kader van de Nationale Voorleesdag.  De kinderen van groep 1/ 2 luisterden aandachtig naar het verhaal 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers. Dit bekroonde boek wordt door het hele land voorgelezen. Ook kregen de kinderen een ontbijtje in de klas.

Door Lotte Zoet

Alle kinderen waren erg enthousiast en opgewekt omdat de burgemeester langskwam. Burgemeester Carla Breuer deed dan ook speciaal voor de kinderen haar ambtsketen om. Na het vertellen waar de ambtsketen voor staat volgde nog een kort gesprekje. Op de vraag of de kinderen thuis ook worden voorgelezen werd volmondig 'ja!' geroepen. Vroeger las de burgemeester haar kinderen ook altijd voor. ''Vooral Nijntje vonden mijn kinderen heel leuk. Voorlezen is erg belangrijk omdat het de kinderen fantasievol maakt en nieuwsgierig.''

Alle kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal over de kat Harry, die zijn vriendinnetje Vera de vlinder kwijt is. Kan Harry zijn huis nog wel terug vinden?

Tekeningen

Aan het einde kreeg de burgemeester van een aantal kinderen nog een tekening van Het Muizenhuis, een boek waar de kinderen de week ervoor uitleg over hadden gekregen in de bibliotheek van Voorhout.

Uit de krant