Afbeelding
Foto: pr.

Certificaat Dementievriendelijk voor college

Politiek

Teylingen • Het college van B & W ontving op woensdag 23 januari het certificaat 'Dementievriendelijk' uit handen van Irma Alfrink van Alzheimer Nederland.

In Teylingen wonen naar schatting ruim 600 mensen met dementie. De komende jaren neemt dat aantal alleen maar toe.

Arno van Kempen, wethouder sociaal domein, over de aanleiding om de training te volgen: "Wij willen graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waarin ook mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de Teylingse gemeenschap. Wij werken hierin samen met zorg- en welzijnsaanbieders, woningcorporaties en huisartsen. Een van onze speerpunten is het vergroten van kennis over en begrip voor mensen met dementie. Daarom zijn het afgelopen jaar trainingen georganiseerd voor vrijwilligers in zorg en welzijn, ondernemers en medewerkers binnen de gemeente. Als college vinden wij het belangrijk om te weten waar onze inwoners, mantelzorgers en vrijwilligers betrokken bij dementie in de praktijk tegenaan lopen. En hoe wij hen daarin het beste kunnen ondersteunen. Vandaar dat wij zelf ook graag deze training wilden volgen."

In de toekomst worden meer trainingen georganiseerd, ook voor inwoners. Lezers die interesse hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente via 14 0252. Meer informatie op de facebookpagina van Dementievriendelijk Teylingen.

Uit de krant