Afbeelding

Extra toezicht bij station Sassenheim wordt verlengd

Politiek

Sassenheim • Vanwege een afname in de cijfers van fietsendiefstal en positieve reacties van reizigers heeft de gemeente Teylingen besloten om het extra preventief toezicht op station Sassenheim voorlopig te verlengen.

In november en december 2018 is er door de gemeente Teylingen extra preventief toezicht gehouden op station Sassenheim. Voor een aantal uren per week zijn er extra toezichthouders ingehuurd. Dit kwam bovenop het reguliere toezicht van de BOA's en politie. Naast het extra toezicht deelden de toezichthouders flyers uit en spraken ze met reizigers om bewustwording rondom fietsendiefstal te vergroten. Hierbij adviseerden ze wat reizigers zelf kunnen doen om fietsendiefstal te voorkomen. Diverse reizigers gaven aan dat ze het extra toezicht prettig vonden. Uit cijfers van de politie blijkt dat er in november en december 2018 totaal twee fietsen zijn gestolen. Dit is 60 procent minder dan in 2017. Het jaar 2018 laat daarbij een daling zien van het aantal fietsendiefstallen. Waar er in 2017 nog 45 meldingen bij de politie waren van fietsendiefstal, waren dit er in 2018 nog 17.

Bewaakte fietsenstalling

Het extra preventief toezicht wordt ingezet tot de realisatie van de bewaakte fietsenstalling. De verwachting is dat deze fietsenstalling halverwege 2019 gerealiseerd wordt. 

Uit de krant