Geen doelpunten bij Altior - Foreholte

Voorhout • Met een kater liepen spelers en supporters van Foreholte vanuit de Altior-kantine naar de spelersbus. De hele wedstrijd had scheidsrechter Louis Wagner zo veel mogelijk de voordeelregel toegepast, had hij het spel, als het maar even kon, door laten gaan. Maar juist op het moment dat het meest vroeg om 'doorspelen', floot de leidsman af voor spelbederf. De bal lag op dat moment in het doel achter Altior-keeper Jeroen Sassen. In plaats van het spelbederf te bestraffen met het doorfluiten voor een Voorhouts doelpunt deelde Wagner de negende gele kaart uit en moest Foreholte de vrije trap overnemen.

Hadden de Voorhouters recht op de overwinning? Jazeker! Hadden ze dat misschien reeds eerder moeten realiseren? Zeker en vast! In verreweg het grootste deel van de wedstrijd was Foreholte de meer dan bovenliggende partij en was het elftal van Altior geen schim van de vechtmachine dat de ploeg van trainer Frank Bloemheuvel op Voorhout naar een 1-4 nederlaag had gespeeld.

Kleine mogelijkheden

Vanaf het begin van de wedstrijd was voorzichtigheid troef. Behoedzaam zochten beide ploegen de aanval. De strijd speelde zich over het algemeen af tussen beide strafschopgebieden. Foreholte creëerde in de eerste helft wat kleine mogelijkheden door met name de opvallend actieve en handige Marouane el Idrissi. Hij was het ook die in de 34e minuut de doorlopende Lucas Wiering vrij voor doelman Sassen zette, maar de inzet van Wiering kon door de Altior-doelman nog net gekeerd worden. In de laatste seconden voor rust kreeg Altior de enige kans van de wedstrijd. Spits Marco Pellegrom schoot vanaf zo'n 18 meter de bal diagonaal voorlangs.

Geen scorend vermogen

In de tweede helft was het tot aan het laatste kwartier alles Foreholte dat de klok sloeg. Altior kwam nauwelijks van eigen helft en de Voorhouters zochten met overleg en geduld naar de mogelijkheid om de voorsprong te nemen. Duidelijk werd dat het bij de Voorhouters ontbrak aan werkelijk scorend vermogen. Trainer Bloemheuvel dacht daarin te kunnen voorzien door Sten Admiraal en Christiaan Guijt in de wedstrijd te wisselen, maar gek genoeg werd de Voorhoutse ploeg niet echt beter. Altior kwam weer wat meer in de wedstrijd en de Voorhoutse verdediging en keeper Guijt moesten alert zijn bij de aanvallen van de oranjehemden.

Toch geen doelpunt

In de laatste vijf minuten bracht Bloemheuvel z'n laatste wissel A-junior Davy de Haas. Juist hij zette zich achter de gegeven mogelijkheid vanaf 20 meter van het doel van Jeroen Sassen. Zonder dat de bal al genomen was, moest scheidsrechter Wagner de te vroeg inlopende Altior-speler Daan Vonk berispen. Met de daaropvolgende werkelijke vrije trap was hij dermate gefocust om Vonk bij een herhaling te bestraffen dat hij volkomen vergat dat de bal in het doel lag en de enige straf: doelpunt, de enig rechtvaardige was.