Mick Snel passeert in de aanval directe tegenstander Harjan Visscher.
Mick Snel passeert in de aanval directe tegenstander Harjan Visscher. Foto: pr./René van Dam

TOP pakt in laatste minuut volle winst tegen Dos'46

Sassenheim • In een wedstrijd die spannend was tot het laatste fluitsignaal wist TOP/SolarCompleet toch de twee punten in eigen huis te houden. Tegenstander DOS'46 maakte het TOP heel moeilijk, maar aanvoerder Mick Snel wist kort voor tijd toch de winnende treffer binnen te schieten. Het geluk ontbrak bij DOS'46 in de aanvallen die nog volgden. Zo blijft de ploeg van coach Jan Niebeek op koers voor de play-off's en blijft het koploper in de Korfbal League.

De wedstrijden tegen DOS'46 zijn de laatste edities geen gemakkelijke gebleken. Ook de uitwedstrijd werd pas in de laatste tien minuten over de streep getrokken. Ook nu begon DOS'46 uitstekend met 2 goals uit 2 aanvallen. Paul Anholts, net vader geworden en weer terug in de basis, begon met waar hij de laatste weken zo goed bezig was, namelijk scoren. De 2-2 en 3-2 waren ook voor TOP en bij 6-3 was er een gaatje van drie doelpunten. Toch had TOP moeite om tot goed spel te komen. De passing was slordig en de rebound was met name in het vak van Nick Pikaar, Frank Mostard, Jet Hendriks en Barbara Brouwer niet goed. Te veel aanvallen eindigden in 1-schots aanvallen. Daarnaast had het andere vak het verdedigend lastig en kreeg het maar moeizaam grip op met name de DOS'46 spits. Opvallend waren ook de scores van de DOS-dames, namelijk acht doelpunten in totaal. Vanaf 6-6 werd er over en weer gescoord en kon geen van beide ploegen het verschil maken. Met 13-12 gingen de ploegen de rust in.

Aanhaken

Na rust was het gelijk DOS'46 dat uit de startblokken schoot. De 14-13 van Celeste Split was voorlopig de laatste voorsprong, want DOS'46 nam het initiatief over. DOS'46 speelde een prima wedstrijd en was in geen enkel opzicht de mindere van TOP. TOP bleef wel aanhaken, maar moest diverse keren een twee doelpunten achterstand goedmaken. Mick Snel (acht doelpunten) had daarin het belangrijkste aandeel, gesteund door een fantastische rebound van Paul Anholts. Vanaf de 17-17 van Snel kreeg TOP veel steun van het publiek. Het publiek en de reservebank gingen achter de ploeg staan en moedigden hen luidkeels aan.

Puntje van de stoel

TOP pakte het signaal op en ging beter spelen. De laatste tien minuten zat iedereen op het puntje van zijn stoel, want het kon nog alle kanten op. Snel scoorde de 20-20 en een blessure daarna leek roet in het eten te gooien, maar gelukkig kon hij verder. Jet Hendriks scoorde de 21-21, maar even zo snel was het weer 21-22. De verdediging van Celeste Split had veel energie gekost en de ruimte die Split doordoor kreeg benutte zij optimaal. Inmiddels had DOS'46 de spitsen van vak laten wisselen en die wissel pakte gelukkig juist positief uit voor TOP. De automatismen waren weg bij DOS'46 en met name Frank Mostard kon verdedigend veel ballen onderscheppen. Bij de 23-22, een hele knappe buzzerbeater van Barbara Brouwer, leek TOP toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de eerstvolgende aanval hield de scheidsrechter de fluit aan voor een strafworp en lag de bal er alweer in voor DOS'46. Sanne Jousma moest daarna geblesseerd het veld verlaten en Demi Postma verving haar. Een bloedstollende eindfase volgde en met het wisselen van Jet Hendriks van vak voor de aangeef en Anholts in de afvang werd steeds Snel gezocht.

Oog van de naald

Na een aanval met maar liefst zeven pogingen beloonde Snel zijn vakgenoten met een goal van afstand (24-23). Er was nog minder dan een minuut te spelen. Wederom een onderschepping van Mostard bracht de bal weer bij TOP. Er werd geschoten en afgevangen en vervolgens had de bal met nog 15 seconden op de klok in de aanval gehouden moeten worden. Toch werd het schot genomen en daarmee kwam de bal nog eenmaal in de DOS'46-aanval. Het schot miste tot veler opluchting doel en daarmee kroop TOP door het oog van de naald. De complimenten voor het spel waren voor DOS'46, de punten voor TOP.