Eerste idee woningbouw bij Groot Seminarie | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Nico Kuyt
Warmond

Eerste idee woningbouw bij Groot Seminarie

Warmond • Inwoners konden op dinsdag 29 januari in het Trefpunt een eerste idee, een integrale visie zoals het officieel heet, bekijken over de herontwikkeling van het Groot Seminarie in Warmond. Het plan is dat daar huur- en koopwoningen komen in een verscheidenheid aan prijsklassen. Maar er nog geen sprake van een concreet uitgewerkt plan. Dat volgt in de volgende fasen.

Door Nico Kuyt

Er wordt niet veel gebouwd in Warmond. Deze ontwikkeling is dan ook een van de grote in de kern Warmond om een deel van de woningbehoefte te stillen. De bedoeling van de inloopavond was om de mening van de inwoners te peilen. De belangstelling was groot.

De bestaande gebouwen Mariënhaven en Mariëngaerde worden opgeknapt en verbouwd. Mariënstate, het Kompas, valt onder de sloophamer. In Mariëngaerde zullen 107 huurwoningen gerealiseerd worden. In Mariënhaven en in de nieuwbouw Mariënhof zullen koopappartementen en woningen gerealiseerd worden. De huur- en koopwoningen zullen variëren van het goedkope segment, middeldure segment tot het dure segment en voor verschillende doelgroepen, alleenwonenden, senioren en gezinnen. En dat was juist wat op de avond voor enkele bezoekers wrong. Zij willen dat er juist voor senioren gebouwd wordt, want daar is naar hun mening de grootste behoefte aan. Een zienswijze die niet door anderen wordt gedeeld, want in hun ogen is er juist behoefte aan goedkope woningen voor jonge gezinnen. Het blijft een afweging naar behoefte.

Parkeren

Een andere moeilijkheid die tijdens de avond naar voren werd geworpen is het parkeren. Een parkeerkelder is weliswaar gepland, maar alleen voor een gedeelte van de eigenaren. De rest dient te parkeren op openbaar terrein, bijvoorbeeld op grastegels tussen de bomen langs de Bisschopslaan. Dat idee stelde niet alle bezoekers gerust. Bij de verdere uitwerking van het plan zal hierover meer bekend worden.

Vergunning aangevraagd

Om de snelheid erin te houden heeft de ontwikkelaar alvast een vergunning aangevraagd voor de verbouw van Mariëngaerde en bijbehorend ketelhuis en voormalig kostschool. Hij zal dit jaar starten met de werkzaamheden. De inkt van de visie is nog niet opgedroogd of een inwoner heeft inmiddels aan de gemeenteraad bekend gemaakt een grote teleurstelling te koesteren tegenover het plan, met name voor het niet realiseren van betaalbare woningen. Alle meningen worden meegenomen voor een weging.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>