Teylingers succesvol bij voorleeswedstrijd | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Teylingers succesvol bij voorleeswedstrijd

Teylingen • In de bibliotheek van Noordwijk werd zaterdag 8 februari de voorronde gehouden voor de nationale voorleeswedstrijd. De deelnemers aan deze voorronde waren via de voorleeswedstrijd op de eigen school geselecteerd. Twee voorlezers uit Teylingen wonnen.

Elf leerlingen van elf basisscholen uit Noordwijk, Lisse, Warmond, Voorhout, Noordwijkerhout en De Zilk streden voor een plaats in de kwartfinale die in maart in Leiden plaatsvindt. De deelnemers lazen ieder vijf minuten een passage voor uit een zelf gekozen boek.

De jury, bestaande uit de wethouders Arno van Kempen (Teylingen) en Sjaak van den Berg (Noordwijk) en Louky Crama hadden een aantal criteria opgesteld. Zoals oogcontact zoeken met publiek en jury, intonatie, boekkeuze en opbouw van de spanning, waarbij gekke stemmetjes vermeden moesten worden. Alle deelnemers kregen een juryrapport, een oorkonde en een boek.

De twee winnaars Sterre van der Niet uit Warmond en Noa Straathof uit Voorhout ontvingen eveneens een oorkonde en een boek van 20 euro. Samen staan zij in maart in de kwartfinale in Leiden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>