Duur verlies Foreholte tegen hekkensluiter

Voorhout • Na afloop van de wedstrijd keken de Voorhoutse supporters elkaar ongelooflijk en boos aan: hoe was dit mogelijk geweest? Niets afdoend aan de prestatie van het dapper strijdende GDA, maar Foreholte had het voor elkaar weten te krijgen dat de cruciale wedstrijd voor winst in de tweede periode geëindigd was in een overwinning voor de nummer laatst.

Wat is dat toch met het vlaggenschip uit Voorhout? Al seizoenen lang blijkt de ploeg de grootste moeite te hebben om gewoon te doen wat voor het grijpen ligt: in dit geval winst in een thuiswedstrijd op degradatiekandidaat 'numero uno' GDA.

GDA op voorsprong

Een hele week hadden de mannen van trainer Frank Bloemheuvel toe kunnen leven naar de belangrijke match tegen de ploeg uit Loosduinen. Gek genoeg nam Foreholte na de aftrap niet onmiddellijk het initiatief, maar besloot 'de kat uit de boom te kijken'. Nou, dat kwam GDA wel goed uit. De eerste vrije trap van Claudio Sietsma werd nog door keeper Matthijs Guijt uit de bovenhoek gehaald, maar bij de daaropvolgende eerste corner kregen de Voorhouters het maar niet voor elkaar om de bal te ruimen. Natuurlijk was het topscoorder Mark Okhuizen die bedankte voor de alsnog geboden mogelijkheid (0-1).

Gelijkmaker

Gaandeweg de eerste helft bleek Foreholte de grootste moeite te hebben met de 4-4-2 tactiek van GDA-trainer Abdullah Sari. De Voorhouters kregen wel mogelijkheden, zelfs opgelegde kansen, maar Marouane el Idrissi en met name Joost van Dam kregen het niet voor elkaar om 'held van de middag' keeper Ozgun Arslan te passeren. Het was min of meer een meevaller dat Toni Arroyo in blessuretijd van de eerste helft kogelhard de bal in een tijd binnenschoot (1-1).

Achterstand

Wie dacht dat Foreholte het lek boven had en geleerd had van de eerste helft, kwam meer dan bedrogen uit. Binnen het kwartier zette het ongecompliceerde GDA de Voorhouters op een 1-3 achterstand en te kijk in de druk bezochte thuiswedstrijd. Eerst was het opnieuw Mark Okhuizen die tot zijn eigen verbazing de bal voor zijn voeten kreeg uit een door de Foreholte-verdediging slecht verwerkte corner (1-2). En daarna was het een prachtig doelpunt van Marcus Slagveer, die het sprintduel met Tjeerd van der Zwaan ruimschoots won en Matthijs Guijt met een diagonaal schot kansloos liet (1-3).

Kansen op gelijkmaker

Inmiddels was spits Sam Lemmers in de ploeg gewisseld voor verdediger Guido Drewes. Het was juist Lemmers die zijn gram leek te halen over zijn reservebeurt door in de 70e minuut de voorzet vanaf de rechterkant onhoudbaar binnen te koppen (2-3). Heel Voorhout op de Elsgeest ging er eens goed voor zitten. Nog twintig minuten te gaan, alles was nog mogelijk. De Voorhouters kregen de mooiste kansen op de gelijkmaker en meer, maar Lemmers, Arroyo en later el Idrissi wisten 'de leeuw van GDA' niet te passeren.

Na drieënnegentig minuten verloste de op zijn eigen wijze leidende scheidsrechter De Wit de Voorhouters uit hun lijden en stond heel betrokken Voorhout elkaar verbijsterd aan te kijken, terwijl de mannen van trainer Abdullah Sari nadrukkelijk en verdiend de onverwachte drie winstpunten vierden.