Lekker lezen, tips van de bieb! | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Regio

Lekker lezen, tips van de bieb!

Regio • Als je te oud en wijs bent voor jeugdboeken en nog niet altijd zin hebt in literatuur voor volwassenen, zijn er Young Adult boeken. Dit keer gaan de leestips over deze boeken. Sarine Alders, die veel van deze boeken leest en werkt in de Oegstgeester vestiging van de bibliotheek Bollenstreek, tipt ons drie nieuwsgierig makende titels.

Nieuwe maan | Sarah Crossan

In dit aangrijpende en sterke boek volg je ik-figuur Joe. Joe gaat naar Texas om afscheid te kunnen nemen van zijn broer Ed, die in de gevangenis zit. Ed krijgt binnenkort de doodstraf. Hij zegt dat hij onschuldig is en hij hoopt anderen hiervan te overtuigen.

Door middel van flashbacks krijg je een beeld hoe de jeugd van Ed, Joe en zus Angela is geweest. Krijgt Joe op tijd iedereen overtuigd? Het boek is geschreven in een vrijeversvorm, wat enorm fijn leesbaar is.

De beer en de nachtegaal | Katherine Arden

Wie zegt dat sprookjes alleen voor kinderen zijn, heeft het mis. In dit duistere en magische sprookje neemt de auteur je mee naar het oude Rusland, naar een dorpje waar het altijd sneeuwt en het hard werken is om te overleven. Al eeuwen worden hier sprookjes verteld, zo ook aan het jonge en wilde meisje Vasja. Maar voor Vasja zijn dit geen sprookjes, want zij kan met geesten praten. Als het kwaad toeneemt in het dorp, wordt Vasja van hekserij beschuldigd.

The hate u give | Angie Thomas

Starr gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De balans raakt verstoort wanneer ze ziet hoe een agent haar ongewapende vriend Khalil doodschiet. Dit wordt nationaal nieuws en er volgen demonstraties. Iedereen heeft er iets over te zeggen, maar Starr is de enige die weet wat er is gebeurd. Wat is het juiste om te doen, als niet alleen je eigen leven, maar ook dat van je familie en buurtgenoten op het spel staat?

Extra Young Adult leestip van Cecilia Jansen, vrijwilligster in de bibliotheek

Codenaam Verity | Elizabeth Wein

De Tweede Wereld Oorlog is het toneel voor dit meeslepende verhaal over de vriendschap tussen een pilote en een geheim agente. Het verhaal voelt realistisch aan, doordat de auteur kennis van zaken heeft. Het is prachtig, spannend en hartverscheurend. Het zal je zelfs na de laatste pagina bijblijven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>